dilluns, 8 de gener del 2018

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui dimarts 9 de gener de 2018

BON DIA amb el Papa Francesc i Santoral d’avui dimarts 9 de gener de 2018
---------------------------
(del discurs del Papa Francesc, ahir dilluns 8 de gener de 2018, als membres del Cos Diplomàtic acreditat davant la Santa Seu amb motiu de les felicitacions de Cap d'Any):

«La llibertat, la justícia i la pau en el món tenen per base el reconeixement de la dignitat inherent i dels drets iguals i inalienables de tots els membres de la família humana, com afirma la Declaració Universal dels Drets Humans.

Per a la Santa Seu parlar de drets humans significa, abans que res, proposar la centralitat de la dignitat de la persona, en tant que ha estat volguda i creada per Déu a la seva imatge i semblança. El mateix Senyor Jesús, guarint el leprós, tornant-li la vista al cec, aturant-se amb el publicà, perdonant la vida a l'adúltera i convidant a preocupar-se del caminant ferit, ens ha fet comprendre que tot ésser humà, independentment de la seva condició física, espiritual o social, mereix respecte i consideració.

Des d'una perspectiva cristiana hi ha una significativa relació entre el missatge evangèlic i el reconeixement dels drets humans, segons l'esperit dels redactors de la Declaració Universal dels Drets Humans».
---------------------------
Santoral d'avui:

-Sant Eulogi de Còrdova, prevere i màrtir (859) mossàrab.
-Sants Julià i Basilissa, esposos màrtirs.
-Sant Andreu Corsini, bisbe carmelità.
-Santa Marciana, verge i màrtir.
-Santa Lucrécia, màrtir.
-Sant Marcel•lí, bisbe.
-Sant Adrià, abat.
---------------------------
Tingueu un feliç dimarts!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada