dijous, 18 de gener del 2018

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui divendres 19 de gener de 2018

BON DIA amb el Papa Francesc i Santoral d’avui divendres 19 de gener de 2018 – Dia Mundial de la Neu
---------------
«Una de les principals temptacions a enfrontar és confondre unitat amb uniformitat. Jesús no li demana al seu Pare que tots siguin iguals, idèntics; ja que la unitat no neix ni naixerà de neutralitzar o silenciar les diferències. La unitat no és un simulacre ni d'integració forçada ni de marginació harmonitzadora. 

La riquesa d'una terra neix precisament que cada part s'animi a compartir la seva saviesa amb els altres. No és ni serà una uniformitat asfixiant que neix normalment del predomini i la força del més fort, ni tampoc una separació que no reconegui la bondat dels altres. La unitat demanada i oferta per Jesús reconeix el que cada poble, cada cultura està convidada a aportar.

La unitat, si vol construir-se des del reconeixement i la solidaritat, no pot acceptar qualsevol mitjà per aconseguir aquest fi. Hi ha dues formes de violència que més que impulsar els processos d'unitat i reconciliació acaben amenaçant-los. En primer lloc, hem d'estar atents a l'elaboració de "bells" acords que mai arriben a concretar-se. Boniques paraules, plans acabats, sí -i necessaris-, però que com que no es concreten acaben "esborrant amb el colze, l'escrit amb la mà". Això també és violència, i per què?, perquè frustra l'esperança».
----------
(de l'homilia del Papa Francesc en la Santa Missa pel Progrés dels Pobles celebrada al Aeròdrom Maquehue (Temuco) de Xile, el passat dimecres dia 17).
---------------------------
Santoral d'avui:

-Santa Agnès, (s. III-IV) verge i màrtir romana.
-Sant Canut, (+1086) màrtir, rei de Dinamarca.
-Sants Màrius i Marta, i els seus fills Audifaç i Àbac, màrtirs (s. III).
-Sants Gumersind, prevere, i Servideu, monjo, màrtirs.
-Santes Pia i Germana, màrtirs.
-Beat Marcel Spínola, bisbe de Sevilla i cardenal.
-Beats Jaume de Sales, prevere, i Guillem Sautemoche, religiosos; Melcior Grodecz i Esteve Pongracz, preveres; Ignasi d'Azevedo, prevere, i companys, jesuïtes i màrtirs.
---------------------------
Tingueu un bon divendres!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada