dimecres, 31 de gener del 2018

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui dijous 1 de febrer de 2018

BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui dijous 1 de febrer de 2018
---------------------------
3.-(del Missatge del Papa Francesc per a la 52 Jornada de les Comunicacions Socials, que se celebrarà el proper 13 de maig de 2018, amb el lema "La veritat us farà lliures" ‘Les noticies falses -fake news- i el periodisme de pau’):
----------
«Com podem reconèixer-les?

Del que es tracta, de fet, és de la nostra cobdícia. Les “fake news” es converteixen sovint en virals, és a dir, es difonen de manera veloç i difícilment manejable, no a causa de la lògica de compartir que caracteritza les xarxes socials, sinó més aviat per la cobdícia insaciable que s'encén fàcilment en l'ésser humà.

Les mateixes motivacions econòmiques i oportunistes de la desinformació tenen la seva arrel en la set de poder, de tenir i de gaudir que en últim terme ens fa víctimes d'un engany molt més tràgic que el de les seves manifestacions individuals: el del mal que es mou de falsedat en falsedat per robar-nos la llibertat del cor. 

Heus aquí per què educar en la veritat significa educar per saber discernir, valorar i ponderar els desitjos i les inclinacions que es mouen dins de nosaltres, per no trobar-nos privats del bé caient a cada temptació».
---------------------------
Santoral d'avui:

-Sant Cecili, bisbe de Granada i màrtir.
-Santa Brígida d'Escòcia, verge.
-Beates Maria-Anna Vaillot i Otília Baumgartnen, religioses paüles.
-Santa Verdiana, verge.
-Santa Verediana, verge.
-Sant Sever, bisbe.
-Sant Pioni, prevere i màrtir.
-Sant Enric Morse, prevere i màrtir.
-Santa Joana-Francesca Michelotti, verge.
---------------------------
Feliç dijous!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada