dimarts, 30 de gener del 2018

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui dimecres 31 de gener de 2018

BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui dimecres 31 de gener de 2018
---------------------------
«Què hi ha de fals en les “notícies falses”?

“Fake news” és un terme discutit i també objecte de debat. Generalment fa referència a la desinformació difosa en línia o en els mitjans de comunicació tradicionals. Aquesta expressió es refereix, per tant, a informacions infundades, basades en dades inexistents o distorsionades, que tenen com a finalitat enganyar o fins i tot manipular el lector per assolir determinats objectius, influenciar les decisions polítiques o obtenir guanys econòmics.

L'eficàcia de les “fake news” es deu, en primer lloc, a la seva naturalesa mimètica, és a dir, a la seva capacitat d'aparèixer com plausibles. En segon lloc, aquestes notícies, falses però versemblants, són capcioses, en el sentit que són hàbils per capturar l'atenció dels destinataris posant l'accent en estereotips i prejudicis estesos dins d'un teixit social, i es recolzen en emocions fàcils de suscitar, com l'ànsia, el menyspreu, la ràbia i la frustració. 

La seva difusió pot comptar amb l'ús manipulador de les xarxes socials i de les lògiques que garanteixen el seu funcionament. D'aquesta manera, els continguts, tot i no tenir fonament, obtenen una visibilitat tal que fins i tot els desmentiments oficials difícilment aconsegueixen contenir els danys que produeixen».
----------
2.-(del Missatge del Papa Francesc per a la 52 Jornada de les Comunicacions Socials, que se celebrarà el proper 13 de maig de 2018, amb el lema "La veritat us farà lliures" ‘Les noticies falses -fake news- i el periodisme de pau’).
---------------------------
Santoral d’avui:

-Sant Joan Bosco (1815-1888), prevere de Torí, fundador de les congregacions salesianes, patró del cinema.

-Santa Marcel-la, vídua.
-Sant Geminià, bisbe.
-Sant Tarsici, màrtir.
-Santa Trifenna, màrtir.
-Sant Cirus, màrtir.
-Sant Sadurní, màrtir.
-Sant Francesc Xavier Maria Bianchi, prevere.
---------------------------
Tingueu un bon dimecres!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada