dimecres, 10 de gener del 2018

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui dijous 11 de gener de 2018

BON DIA amb el Papa Francesc i Santoral d’avui dijous 11 de gener de 2018
---------------------------
(de la sèptima catequesi del Papa Francesc sobre l'Eucaristia a l'Audiència General celebrada ahir dimecres a l’Aula Pau VI del Vaticà, en la que s’ha centrat en el cant del Glòria i a l'Oració col·lecta que formen part dels ritus introductoris de la Santa Missa):

«El cant del Glòria comença amb les paraules dels àngels en el naixement de Jesús a Betlem i continua amb aclamacions de lloança i agraïment a Déu, que és Pare, Fill i Esperit Sant. 

Després del Glòria ve l'oració anomenada col·lecta. Amb l'expressió "preguem", el sacerdot convida al poble a recollir-se en un moment en silenci, perquè cada un prengui consciència d'estar en la presència de Déu i formular en el seu esperit els seus desitjos. Fer silenci significa disposar-se per escoltar la veu del nostre cor i sobretot la de l'Esperit Sant.

El sacerdot recita aquesta pregària amb els braços oberts imitant Crist sobre la fusta de la creu. En Crist crucificat reconeixem al sacerdot que ofereix a Déu el culte agradable, és a dir, el de l'obediència filial».
---------------------------
Santoral d'avui:

-Sant Higini, papa (grec, 136-140) i màrtir.
-Santa Anna Maria Janer, religiosa.
-Sant Salvi, bisbe i màrtir.
-Santa Hortènsia, verge.
-Santa Honorata, verge.
-Sant Palemó, abat.
-Sant Teodosi Cenobiarca, abat.
-Beats Gonçal d'Amarante i Bernat Scammacca, preveres dominicans.
---------------------------
Tingueu un bon dijous!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada