dissabte, 7 de desembre del 2019

Bon dia amb el Papa Francesc - Paraula del Senyor i Santoral / Diumenge 8 de desembre de 2019


Bon dia amb el Papa Francesc - Paraula del Senyor i Santoral / Diumenge 8 de desembre de 2019 / IMMACULADA CONCEPCIÓ DE LA BENAURADA VERGE MARIA
----------
«Tenim el costum de posar en els nostres pessebres moltes figures simbòliques, sobretot, les de captaires i de gent que no coneixen una altra abundància que la del cor. Ells també són a prop del Nen Jesús per dret propi, sense que ningú pugui foragitar-los o allunyar-los d'un bressol tan improvisat que els pobres al seu voltant no desentonen en absolut. De fet, els pobres són els privilegiats d'aquest misteri i, sovint, aquells que són més capaços de reconèixer la presència de Déu enmig nostre.

Amb freqüència als infants —però també als adults!— els encanta afegir altres figures al pessebre que semblen no tenir cap relació amb els relats evangèlics. I, no obstant això, aquesta imaginació pretén expressar que en aquest nou món inaugurat per Jesús hi ha espai per a tot el que és humà i per a tota criatura. Del pastor al ferrer, del forner als músics, de les dones que porten gerres d'aigua als nens que juguen..., tot això representa la santedat quotidiana, l'alegria de fer de manera extraordinària les coses de cada dia, quan Jesús comparteix amb nosaltres la seva vida divina».

(6.-De la Carta Apostòlica del Papa Francesc “Admirabile signum” – “Signe admirable”, sobre el significat i el valor del Pessebre - Donat a Greccio, al Santuari del Pessebre, 1 de desembre del 2019). 
----------
Paraula del Senyor:
«La noia es deia Maria. L'àngel entrà a trobar-la i li digué: Déu te guard, plena de la gràcia del Senyor! Ell és amb tu» (Lluc 1,27-28).
-----------
Santoral:
-Immaculada Concepció de la Verge Maria, anomenada també La Puríssima.
-Sant Eucari, bisbe.
-Sant Romaric, abat.
-Santa Ester, reina bíblica. 
----------
Calendari litúrgic:
Setmana II d’Advent
---
Litúrgia de les Hores:
Setmana II del Salteri.
----------
Bon diumenge,
BON DIA del SENYOR!
🔔🔔🔔🔔🔔🔔🔔


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada