dilluns, 2 de desembre de 2019

Bon dia amb el Papa Francesc - Paraula del Senyor i Santoral / Dimarts 3 de desembre de 2019


Bon dia amb el Papa Francesc - Paraula del Senyor i Santoral / Dimarts 3 de desembre de 2019 / Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat - Dia Europeu de la Síndrome de Marfan
----------
«El bell signe del pessebre, tan estimat pel poble cristià, suscita sempre sorpresa i admiració. La representació de l'esdeveniment del naixement de Jesús equival a anunciar el misteri de l'encarnació del Fill de Déu amb senzillesa i alegria. El pessebre, en efecte, és com un Evangeli viu, que sorgeix de les pàgines de la Sagrada Escriptura. La contemplació de l'escena del Nadal ens convida a posar-nos espiritualment en camí, atrets per la humilitat d'Aquell que s'ha fet home per trobar a cada home. I descobrim que Ell ens estima fins al punt d'unir-se a nosaltres, perquè també nosaltres puguem unir-nos a Ell.

Amb aquesta Carta voldria encoratjar la bella tradició de les nostres famílies que en els dies previs al Nadal preparen el pessebre, com també el costum de posar-lo en els llocs de treball, a les escoles, als hospitals, a les presons, a les places... És realment un exercici de fantasia creativa, que utilitza els materials més dispars per crear petites obres mestres plenes de bellesa. S'aprèn des de nens: quan el pare i la mare, al costat dels avis, transmeten aquesta alegre tradició, que conté en si una rica espiritualitat popular. Espero que aquesta pràctica mai no s'afebleixi; és més, confio que, allà on hi hagi caigut en desús, sigui redescoberta i revitalitzada».

(1.-De la Carta Apostòlica del Papa Francesc "Admirabile signum" – "Signe admirable", sobre el significat i el valor del Pessebre - Donat a Greccio, al Santuari del Pessebre, 1 de desembre del 2019).
 ----------
Paraula del Senyor:
«T'enalteixo, Pare, Senyor del cel i de la terra, perquè has revelat als senzills tot això que has amagat als savis i entesos» (Lluc 10,21).
-----------
Santoral:
-Sant Francesc Xavier, prevere jesuïta. 
-Sant Cassià, màrtir.
-Sant Sofonies, profeta. 
-Santa Magina, màrtir.
----------
Tingueu un bon dimarts!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada