dilluns, 16 de setembre del 2024

Bon dia amb el Papa Francesc - Paraula del Senyor i Santoral / Dimarts, 17 de setembre de 2024

Bon dia amb el Papa Francesc - Paraula del Senyor i Santoral / Dimarts, 17 de setembre de 2024 / Dia Mundial de la Seguretat del Pacient - Dia Internacional de la Febre Mediterrània Familiar - Dia Mundial de la Síndrome de Kleefstra

----------

«Nosaltres hem après alguna cosa sobre Déu, coneixem la doctrina, resem les oracions de manera correcta i, tal vegada, a la pregunta de “qui és Jesús per a tu?” responem bé, amb alguna fórmula que hem après del catecisme. Però, estem segurs que això significa conèixer realment a Jesús? En realitat, per a conèixer al Senyor no n'hi ha prou amb saber alguna cosa d'Ell, sinó que és necessari seguir-ho, deixar-se tocar i canviar pel seu Evangeli».

 

(Del Papa Francesc abans de la pregària de l’Àngelus – Diumenge, 15 de setembre de 2024 – Plaça de Sant Pere del Vaticà).

----------

Paraula del Senyor:

«Jove, aixeca’t».  (Lluc 7,11-17).

-----------

Santoral:

-Sant Robert Bel·larmino, bisbe i doctor de l’Església, cardenal.  

-Sant Pere d’Arbués, prevere i màrtir.  

-Santa Coloma, verge i màrtir. 

-Santa Ariadna, màrtir.

-Santa Hildegarda de Bingen, verge i doctora de l’Església.

-----------

Tingueu un bon dimarts!

diumenge, 15 de setembre del 2024

Bon dia amb el Papa Francesc - Paraula del Senyor i Santoral / Dilluns, 16 de setembre de 2024

Bon dia amb el Papa Francesc - Paraula del Senyor i Santoral / Dilluns, 16 de setembre de 2024 / Dia Mundial del Donant de Medul·la Òssia i Sang de Cordó Umbilical - Dia Internacional del Panda Vermell - Dia Internacional de la Preservació de la Capa d'Ozó -»Dia Internacional de la Cardiologia Intervencionista

----------

«No oblidem les guerres que ensagnen el món. Penso en la martiritzada Ucraïna, a Myanmar, penso en Orient Mitjà. Quantes víctimes innocents! Penso en les mares que han perdut fills en les guerres. Quantes joves vides truncades! Penso en Hersh Goldberg-*Polin, trobat mort al setembre, al costat d'altres cinc ostatges, a Gaza. Al novembre de l'any passat vaig conèixer a la mare, Rachel, que em va commoure amb la seva humanitat. L'acompanyo en aquest moment. Res per les víctimes i continuo estant prop de totes les famílies dels ostatges. Que cessament el conflicte en Palestina i Israel! Que cessin les violències, que cessament l'odi! Que s'alliberi els ostatges, continuïn les negociacions i es trobin solucions de pau».

 

(Del Papa Francesc després de la pregària de l’Àngelus – Diumenge, 15 de setembre de 2024 – Plaça de Sant Pere del Vaticà).

----------

Paraula del Senyor:

«Ni a Israel no he trobat tanta fe».  (Lluc 7,1-10).       

----------

Santoral:

-Sant Corneli, papa i màrtir, i Sant Cebrià (Cipriano), bisbe i màrtir. 

-Sant Rogeli, màrtir.

-Santa Edita, verge, princesa.

-Beat Víctor III, papa.

----------

Tingueu un bon dilluns!

dissabte, 14 de setembre del 2024

Bon dia amb el Papa Francesc - Paraula del Senyor i Santoral / Diumenge, 15 de setembre de 2024

Bon dia amb el Papa Francesc - Paraula del Senyor i Santoral / Diumenge, 15 de setembre de 2024 / Dia Internacional de la Democràcia - Dia Europeu de la Salut Prostàtica - Dia Mundial del Limfoma

----------

«Les bones intencions són estèrils si no ens posem concretament al servei dels altres, amb humilitat, bona voluntat i esperit de sacrifici. Fa cinc-cents anys, els seus fundadors no van consagrar la seva vida a una obra de maons i marbre, sinó de pedres vives; van consagrar la seva vida a l'Església amb majúscules, l'Església, esposa de Crist, poble de Déu i cos místic del Senyor. Pel seu bé, cadascun d'ells s'ha gastat fins al final, donant vida a una obra que, després de segles de fidelitat, avui se'ls confia a vostès. Ànims i endavant».

 

(Del discurs del Papa Francesc als participants en la peregrinació promoguda pels Clergues Regulars Teatins, en el cinquè centenari de la seva fundació - Basílica Vaticana, Altar de la Confessió – Dissabte, 14 de setembre de 2024).

----------

Paraula del Senyor:

«Tu ets el Messies. Cal que el Fill de l’home pateixi molt». (Marc 8,27-35).         

----------

Santoral:

-Mare de Déu dels Dolors.

-Sant Nicomedes, prevere i màrtir.

-Santa Caterina de Gènova, viuda.

----------

Calendari litúrgic setmanal:

SETMANA XXIV DE DURANT L’ANY.      

---

Litúrgia de les Hores:

Setmana IV del Salteri.

----------

Bon diumenge,

BON DIA del SENYOR!

🔔🔔🔔🔔🔔🔔🔔

divendres, 13 de setembre del 2024

Bon dia amb el Papa Francesc - Paraula del Senyor i Santoral / Dissabte, 14 de setembre de 2024

Bon dia amb el Papa Francesc - Paraula del Senyor i Santoral / Dissabte, 14 de setembre de 2024 / Dia Mundial de la Dermatitis Atòpica

----------

«Una de les coses que més m'ha impressionat de vostès, els joves que són aquí, és la capacitat de diàleg interreligiós. I això és molt important, perquè si comencen a discutir -"la meva religió és més important que la teva", "la meva és la veritable, en canvi, la teva no és veritable"-. On porta tot això? A on?, que algú respongui a on? [algú respon: "a la destrucció"]. I així és. Totes les religions són un camí per a arribar a Déu. I, faig una comparació, són com a diferents llengües, com a diferents idiomes, per a arribar allí. Perquè Déu és Déu per a tots. I per això, perquè és Déu per a tots, tots som fills de Déu».

 

(Viatge Apostòlic del Papa Francesc a Singapur - Del seu discurs a la trobada interreligiosa amb els joves - “Catholic Júnior College” - Divendres, 13 de setembre de 2024).

----------

Paraula del Senyor:

«El Fill de l’Home ha de ser enlairat». (Joan 3,13-17).        

----------

Santoral:

-Exaltació de la Santa Creu, titular de la catedral de Barcelona.

-Sant Crescenci, noi màrtir. 

-Santa Ròsula, màrtir.

----------

Tingueu un bon dissabte!

dijous, 12 de setembre del 2024

Bon dia amb el Papa Francesc - Paraula del Senyor i Santoral / Divendres, 13 de setembre de 2024

Bon dia amb el Papa Francesc - Paraula del Senyor i Santoral / Divendres, 13 de setembre de 2024 / Dia Mundial de la Sèpsia

----------

«Les sofisticades tecnologies de l'era digital i el ràpid desenvolupament en l'ús de la intel·ligència artificial, no poden fer-nos oblidar que és essencial conrear relacions humanes reals i concretes; i que aquestes tecnologies poden aprofitar-se precisament per a acostar-nos els uns als altres, propiciant la comprensió i la solidaritat, i no per a aïllar-nos de manera perillosa en una realitat fictícia i intangible».

 

(Viatge Apostòlic del Papa Francesc a Singapur - Del seu discurs a la trobada amb les autoritats, la societat civil i el cos diplomàtic - Teatre del Centre Cultural Universitari de la "National University of Singapore" – Dijous, 12 de setembre de 2024).

----------

Paraula del Senyor:

«¿És que un cec pot guiar un altre cec?». (Lluc 6,39-42).

----------          

Santoral:

-Sant Joan Crisòstom, bisbe i doctor de l’Església.

-Sant Felip, pare de santa Eugènia.          

----------

Tingueu un bon divendres!

dimecres, 11 de setembre del 2024

Bon dia amb el Papa Francesc - Paraula del Senyor i Santoral / Dijous, 12 de setembre de 2024

Bon dia amb el Papa Francesc - Paraula del Senyor i Santoral / Dijous, 12 de setembre de 2024 / Dia de les Nacions Unides per a la Cooperació Sud-Sud - Dia Internacional d'Acció contra la Migranya

----------

«l primer de tot, els faig una pregunta, a veure qui me la contesta. Què fan els joves? Tu [indica a una jove]. "Proclamar a Crist" [respon la jove]. Molt bé. Quina altra cosa fan els joves? "Proclamar la Paraula de Déu" [respon un altre jove]. Molt bé. Quina altra cosa fan els joves? "Estimar-se els uns als altres" [respon un altre jove]. Estimar, els joves tenen una gran capacitat d'estimar. Quina altra cosa fan els joves? "Hem de conrear la pau al nostre país" [respon un altre jove]. Això no ho oblidin mai. Molt bé. Però hi ha una cosa que els joves fan sempre, els joves de diversa nacionalitat, els joves de diverses religions. Saben, quina cosa fan els joves sempre? Els joves fan embolic. Estan d'acord?, estan d'acord amb això? Els agraeixo les salutacions, els testimoniatges i les preguntes, els agraeixo els balls. Perquè vostès saben que ballar és expressar amb tot el cos un sentiment. Vostès coneixen algun jove que no sàpiga ballar? La vida ve amb el ball, i vostès són un país de gent jove».

 

(Del Viatge Apostòlic del Papa Francesc a Timor-Oriental - Del seu discurs a la trobada amb els JOVES - Centro de Convenções de Dili, Timor Oriental – Dimecres, 11 de setembre de 2024).

----------

Paraula del Senyor:

«Sigueu misericordiosos com ho és el vostre Pare». (Lluc 6,27-38).

----------          

Santoral:

-El Santíssim Nom de Maria.

-Mare de Déu de Lluc, patrona de Mallorca, i altres advocacions.

-Sant Guiu, pelegrí.

-Beat Miró, prevere agustinià.       

----------

Tingueu un bon dijous!

 

dimarts, 10 de setembre del 2024

Bon dia amb el Papa Francesc - Paraula del Senyor i Santoral / Dimecres, 11 de setembre de 2024

Bon dia amb el Papa Francesc - Paraula del Senyor i Santoral / Dimecres, 11 de setembre de 2024 / DIADA NACIONAL DE CATALUNYA

----------

«Hi ha una cosa que a mi sempre em fa pensar: quan Jesús parla del judici final, els diu a uns: "Vinguin amb mi", però no els diu "Vinguin amb mi perquè van estar batejats, perquè van estar confirmats, perquè es van casar per l'Església, perquè no van mentir, perquè no van robar". No, "vinguin amb mi perquè em van cuidar", em van cuidar. I Jesús diu: "Vinguin amb mi perquè em van cuidar quan vaig tenir gana i em van donar menjar, quan vaig tenir set i em van donar beure, quan estava malalt i em van visitar", i així segueix. Això ho dic el sagrament dels pobres. Un amor que anima, que construeix i que enforteix».

 

(Del Viatge Apostòlic del Papa Francesc a Timor-Oriental: Del seu discurs a la visita als nens discapacitats de l'Escola "Irmãs Ànima" (Dili) – Dimarts, 10 de setembre de 2024).

----------

Paraula del Senyor:

«Feliços els pobres: és vostre el Regne de Déu!». (Lluc 6,20-26).

----------          

Santoral:

-Beat Bonaventura Gran, religiós franciscà. 

-Sant Protus i Sant Jacint, germans màrtirs.  

-Santa Teodora Alexandrina, penitent.    

----------

Tingueu un bon dimecres!

dilluns, 9 de setembre del 2024

Bon dia amb el Papa Francesc - Paraula del Senyor i Santoral / Dimarts, 10 de setembre de 2024

Bon dia amb el Papa Francesc - Paraula del Senyor i Santoral / Dimarts, 10 de setembre de 2024 / Dia Internacional per a la Prevenció del Suïcidi

----------

«Escoltin això estimats joves, en la vostra vida, han de tenir en el cor la inquietud de cuidar als altres. Han de tenir la inquietud de bastir llaços d'amistat entre vostès. Parin esment a una cosa que els diré ara, que potser els sembla una mica estrany: hi ha una relació molt important en la vida del jove, que és la proximitat amb els avis. Estan d'acord amb això? [Els joves responen: sí!]. Ara, repetim tots junts: "visquin els avis!" [Els joves responen]: visquin els avis! Moltes gràcies. Gràcies. Gràcies».

 

(Del discurs del Papa Francesc en la trobada amb els joves - Dilluns, 9 de setembre de 2024 – Estadi “Sir John Guise” - Port Moresby, Papúa Nova Guinea).

----------

Paraula del Senyor:

«Va passar tota la nit pregant a Déu. N’escollí dotze i els donà el nom d’apòstols». (Lluc 6,12-19).

-----------

Santoral:

-Beats Domènec Castellet i Lluís Eixarc, preveres dominicans i màrtirs. 

-Beat Jacint Orfanell, màrtir dominicà.  

-Beat Francesc Gárate, religiós jesuïta. 

-Sant Nicolau de Tolentino, prevere agustinià.

-----------

Tingueu un bon dimarts!

diumenge, 8 de setembre del 2024

Bon dia amb el Papa Francesc - Paraula del Senyor i Santoral / Dilluns, 9 de setembre de 2024

Bon dia amb el Papa Francesc - Paraula del Senyor i Santoral / Dilluns, 9 de setembre de 2024 / Dia Internacional per Protegir l'Educació d’Atacs - Dia Mundial de l'Agricultura - Dia Mundial del Vehicle Elèctric - Dia Mundial de l'Arepa - Dia Internacional de la Bellesa

----------

«I des d'aquesta terra tan beneïda pel Creador, voldria invocar al costat de vostès, per intercessió de Maria Santíssima, el do de la pau per a tots els pobles. En particular, ho demano per a aquesta gran regió del món entre Àsia, Oceania i l'Oceà Pacífic. Pau, pau per a les nacions i també per a la creació. No al armamentisme ni a l'explotació de la casa comuna. Sí a la trobada entre els pobles i les cultures; sí a l'harmonia de l'home amb les criatures. Maria Helpim, Reina de la pau, ajuda'ns a convertir-nos als designis de Déu, que són designis de pau i de justícia per a la gran família humana».

 

(Del Papa Francesc després de la pregària de l’Àngelus – Diumenge, 8 de setembre de 2024 – Estadi “Sir John Guise” - Port Moresby, Papúa Nueva Guinea).

----------

Paraula del Senyor:

«L’espiaven per veure si faria una guarició en dissabte».  (Lluc 6,6-11).            

----------

Santoral:

-Mare de Déu del Claustre. 

-Sant Pere Claver, prevere jesuïta. 

-Santa Felícia, màrtir.

----------

Tingueu un bon dilluns!

dissabte, 7 de setembre del 2024

Bon dia amb el Papa Francesc - Paraula del Senyor i Santoral / Diumenge, 8 de setembre de 2024

Bon dia amb el Papa Francesc - Paraula del Senyor i Santoral / Diumenge, 8 de setembre de 2024 / NAIXEMENT DE LA BENAURADA VERGE MARIA / Dia Internacional de l'Alfabetització - Dia Internacional del Periodista - Dia Mundial de la Fibrosi Quística - Dia Mundial de la Fisioteràpia – Dia del Cooperant

----------

«Començo la meva visita entre vostès amb alegria. Els dono les gràcies per haver-me obert les portes del seu bell país, tan lluny de Roma i, no obstant això, tan prop del cor de l'Església catòlica. Perquè en el cor de l'Església està l'amor de Jesucrist, que en la creu va abraçar a tots els homes. El seu Evangeli és per a tots els pobles, no està lligat a cap poder terrenal, sinó que és lliure per a poder fecundar totes les cultures i fer créixer en el món el Regne de Déu. L'Evangeli s'incultura i les cultures han de ser evangelitzades. Que aquest Regne de Déu trobi ple acolliment en aquesta terra, perquè tots els pobles de Papua Nova Guinea, amb la varietat de les seves tradicions, convisquin en harmonia i donin al món un signe de fraternitat. ».

 

(Viatge Apostòlic a Papua Nova Guinea: De les paraules del Papa Francesc en la seva trobada amb les autoritats, la societat civil i el cos diplomàtic - “APEC Haus” a Port Moresby – Dissabte, 7 de setembre de 2024).

----------

Paraula del Senyor:

«Fa que els sords hi sentin i que els muts parlin». (Marc 7,31-37).          

----------

Santoral:

-El Naixement de la  Benaurada Verge Maria, festa amb nombroses advocacions: Àfrica, Canòlic, Caridad, Cisa, Cobre, Covadonga, Del Puig, Gleva, Gràcia, Meritxell, Mont, Núria, Puigcerver, Queralt, Tura, Valldeflors, Victòria... i moltes altres (maresdedéu trobades).

-Sant Adrià, soldat màrtir.

-Sant Sergi I, papa.

-Santa Adela, religiosa.

----------

Calendari litúrgic setmanal:

SETMANA XXIII DE DURANT L’ANY.      

---

Litúrgia de les Hores:

Setmana III del Salteri.

----------

Bon diumenge,

BON DIA del SENYOR!

🔔🔔🔔🔔🔔🔔🔔

divendres, 6 de setembre del 2024

Bon dia amb el Papa Francesc - Paraula del Senyor i Santoral / Dissabte, 7 de setembre de 2024

Bon dia amb el Papa Francesc - Paraula del Senyor i Santoral / Dissabte, 7 de setembre de 2024

----------

«El Papa Francesc ha arribat a Papua Nova Guinea començant la segona etapa del 45è Viatge Apostòlic. Estarà a Port Moresby i Vanimo des d'avui, divendres 6, fins al dilluns 9 de setembre. La visita al país oceànic arrencarà demà amb la trobada amb les autoritats, la societat civil i el cos diplomàtic, seguit de les reunions amb dues organitzacions que s'ocupen de nens discapacitats i desfavorits, i finalment amb els bisbes de Papua Nova Guinea i les Illes Salomó, amb sacerdots, diaques, consagrats i consagrades».

 

(Del Viatge Apostòlic del Papa Francesc a Indonèsia, Papua Nova Guinea, Timor-Oriental, Singapur / del 2 al 13 de setembre de 2024).

----------

Paraula del Senyor:

«Per què feu això que no és permès en dissabte?». (Lluc 6,1-5).          

----------

Santoral:

-Sant Esteve de Chátillon, bisbe. 

-Sant Clodoald, prevere.

-Beata Eugènia Picco, verge i religiosa.

-Sant Albí, bisbe.

-Santa Regina, verge i màrtir. 

-Santa Judit, personatge bíblic.

-Sant Pere Claver, prevere.

----------

Tingueu un bon dissabte!

dijous, 5 de setembre del 2024

Bon dia amb el Papa Francesc - Paraula del Senyor i Santoral / Divendres, 6 de setembre de 2024

Bon dia amb el Papa Francesc - Paraula del Senyor i Santoral / Divendres, 6 de setembre de 2024

----------

«La trobada amb Jesús ens crida a viure dues actituds fonamentals, que ens fan capaços d'arribar a ser els seus deixebles. La primera actitud és escoltar la Paraula i la segona és viure la Paraula. Primer escoltar-la, perquè tot neix de l'escolta, d'obrir-se a Ell, d'acollir el do preciós de la seva amistat. Però després és important viure la Paraula rebuda, per a no ser oients superficials que s'enganyen a si mateixos, per a no arriscar-nos a escoltar només amb les oïdes sense que la llavor de la Paraula arribi al cor i canviï la nostra manera de pensar, de sentir i d'actuar, i això no és bo. La Paraula que se'ns dona i que escoltem ha de fer-se vida, transformar la vida, encarnar-se en la nostra vida».

 

(De l’homilia del Papa Francesc a la Missa celebrada al Estadi “Gelora Bung Karno” (Yakarta, Indonesia) – Dijous, 5 de setembre de 2024).

----------

Paraula del Senyor:

«L’espòs els serà pres; aquells dies sí que dejunaran». (Lluc 5,33-39).

----------

Santoral:

-Mare de Déu de Guadalupe. 

-Beat Pasqual Torres Lloret, màrtir (1936).

-Beat Dídac Llorca i Llopis, prevere i màrtir (1936). 

-Sant Zacaries, profeta.

-Sant Eleuteri, abat.

----------

Tingueu un bon divendres!

dimecres, 4 de setembre del 2024

Bon dia amb el Papa Francesc - Paraula del Senyor i Santoral / Dijous, 5 de setembre de 2024

Bon dia amb el Papa Francesc - Paraula del Senyor i Santoral / Dijous, 5 de setembre de 2024

----------

«L'harmonia en el respecte a les diferències s'aconsegueix quan cada opinió particular té en compte les necessitats que són comunes i quan cada ètnia i confessió religiosa actua amb esperit de fraternitat, perseguint el noble objectiu de servir al bé de tots. Ser conscient que s'està participant en una història compartida en la qual cadascun brinda la seva pròpia contribució, i on la solidaritat de cadascú cap al conjunt és fonamental, ajuda a identificar les solucions adequades, a evitar la polarització de les diferències i a transformar la confrontació en col·laboració eficaç».

 

(Del Viatge Apostòlic del Papa Francesc a Indonèsia: del discurs en la trobada amb les autoritats, la societat civil i el cos diplomàtic en el Saló del Palau Presidencial «Istana Negués de Yacarta» - 4 de setembre de 2024).

----------

Paraula del Senyor:

«Ho deixaren tot i el van seguir». (Lluc 5,1-11).

----------

Santoral:

-Santa Teresa de Calcuta, fundadora de les Missioneres de la Caritat. 

-Sant Llorenç Giustiniani, bisbe.

-Santa Obdúlia, verge i màrtir.     

----------

Tingueu un bon dijous!

dimarts, 3 de setembre del 2024

Bon dia amb el Papa Francesc - Paraula del Senyor i Santoral / Dimecres, 4 de setembre de 2024

Bon dia amb el Papa Francesc - Paraula del Senyor i Santoral / Dimecres, 4 de setembre de 2024

----------

«No es pot ser aparentment molt correcte amb tots, tal vegada fins i tot fer una mica de voluntariat i alguns gestos filantròpics, però després a l'interior conrear l'odi cap als altres, menysprear als pobres i als últims, o comportar-se deshonestament en el mateix treball. Preguntem-nos, llavors: visc la meva fe amb coherència? És a dir, el que faig a l'església intento fer-ho fora amb el mateix esperit? En els meus sentiments, paraules i obres, faig concret en la meva proximitat i en el respecte als meus germans i germanes el que dic en l'oració? Pensem-ho».

 

(Del Papa Francesc abans de la pregària de l’Àngelus – Diumenge, 1 de setembre de 2024 – Plaça de Sant Pere del Vaticà).

----------

Paraula del Senyor:

«També haig d’anunciar el Regne de Déu a les altres poblacions, que per això he estat enviat». (Lluc 4,38-44).

----------

Santoral:

-Mare de Déu de la Consolació (o de la Corretja).

-Sant Moisès, alliberador del poble d’Israel.

-Santa Rosa de Viterbo, verge.

-Santa Rosalia de Palerm, verge.

-Sant Bonifaci I, papa.        

----------

Tingueu un bon dimecres!

dilluns, 2 de setembre del 2024

Bon dia amb el Papa Francesc - Paraula del Senyor i Santoral / Dimarts, 3 de setembre de 2024

Bon dia amb el Papa Francesc - Paraula del Senyor i Santoral / Dimarts, 3 de setembre de 2024

----------

«I això, germans i germanes és important també per a nosaltres: no es pot, per exemple, sortir de la Santa Missa i, ja en el vestíbul de l'església, aturar-se amb enraonies malvades i sense misericòrdia sobretot i tots. Aquesta enraonia que arruïna el cor, que arruïna l'ànima. No pot ser! Si vas a missa i després fas aquestes coses és una cosa lletja! O mostrar-se piadosos en l'oració, però més tard a casa tractar als membres de la mateixa família amb fredor i desaferrament, o descuidar als pares ancians, que necessiten ajuda i companyia. Això és una doble vida, que no es pot tenir».

 

(Del Papa Francesc abans de la pregària de l’Àngelus – Diumenge, 1 de setembre de 2024 – Plaça de Sant Pere del Vaticà).

----------

Paraula del Senyor:

«Ja sé prou qui ets: el Sant de Déu!». (Lluc 4,31-37).

-----------

Santoral:

-Sant Gregori el Gran, papa i doctor de l’Església.  

-Santa Basilissa, verge i màrtir. 

-Sant Simeó Estilita el Jove, monjo siríac.

-Sant Sàndal, màrtir.

-----------

Tingueu un bon dimarts!

 

diumenge, 1 de setembre del 2024

Bon dia amb el Papa Francesc - Paraula del Senyor i Santoral / Dilluns, 2 de setembre de 2024

Bon dia amb el Papa Francesc - Paraula del Senyor i Santoral / Dilluns, 2 de setembre de 2024

----------

«Alguns escribes i fariseus, estrictes observadors de tals normes, acusen Jesús de permetre que els seus deixebles prenguin aliments sense rentar-se les mans. I Jesús, aprofita aquest retret per part dels fariseus als seus deixebles per a parlar del significat de la "puresa". La puresa -diu Jesús- no està lligada a ritus externs, sinó abans de res a actituds interiors. Per a ser pur, per tant, de res serveix rentar-se les mans diverses vegades, si després s'alberguen dins del cor dolents sentiments com l'avarícia, l'enveja o la supèrbia, o males intencions com l'engany, el robatori, la traïció i la calúmnia».

 

(Del Papa Francesc abans de la pregària de l’Àngelus – Diumenge, 1 de setembre de 2024 – Plaça de Sant Pere del Vaticà).

----------

Paraula del Senyor:

«M’ha enviat a portar la bona nova als pobres... Cap profeta no és ben rebut al seu poble».  (Lluc 4,16-30).         

----------

Santoral:

-Mare de Déu de la Cinta.

-Beat Brocard, religiós.

-Sant Antolí o Antoní, màrtir. 

-Santa Ingrid, verge.  

-Santa Raquel, matrona bíblica. 

-Beats màrtirs de setembre (revolució francesa, 1789).

----------

Tingueu un bon dilluns!