dilluns, 21 de gener del 2019

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui dimarts 22 de gener de 2019


BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui dimarts 22 de gener de 2019
---------------
«Cent anys després del final de la Primera Guerra Mundial, i amb el record dels joves caiguts durant aquells combats i les poblacions civils devastades, coneixem millor que mai el terrible ensenyament de les guerres fratricides, és a dir que la pau mai no pot reduir-se al simple equilibri de la força i la por. Mantenir l’altre sota amenaça significa reduir-lo a l’estat d’objecte i negar-li la dignitat. És la raó per la qual reafirmem que l’escalada de la intimidació, així com la proliferació incontrolada de les armes són contraris a la moral i a la recerca d’una veritable concòrdia. 

El terror exercit sobre les persones més vulnerables contribueix a l’exili de poblacions senceres a la recerca d’una terra de pau. No són acceptables els discursos polítics que tendeixen a culpabilitzar els migrants de tots els mals i a privar els pobres de l’esperança. En canvi, cal subratllar que la pau es basa en el respecte de cada persona, independentment de la seva història, en el respecte del dret i del bé comú, de la creació que ens ha estat confiada i de la riquesa moral transmesa per les generacions passades.»
-------
(7.- del Missatge del Papa Francesc per la 52a Jornada Mundial de la Pau, celebrada el dia 1 de gener de 2019 – “La bona política està al servei de la pau”)
---------------------------
Santoral d'avui:

-Sant Vicenç (Vicent), diaca de Saragossa i màrtir a València, nat a Osca (s III-IV).
-Sant Anastasi, monjo persa i màrtir.
-Sant Gaudenci, bisbe.
-Beata Laura Vicuña, verge salesiana.
-Sant Walter, monjo.
-Sant Oronci, màrtir.
-Santa Teorítgida, verge.
-Sant Domènec, abat.
-Sant Víctor, màrtir.
---------------------------
Tingueu un bon dimarts!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada