divendres, 18 de gener del 2019

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui dissabte 19 de gener de 2019

☀BON DIA amb el Papa Francesc i Santoral d’avui dissabte 19 de gener de 2019 – Dia Mundial de la Neu☀
---------------
«Quan l’exercici del poder polític apunta únicament a protegir els interessos de certs individus privilegiats, el futur està en perill i els joves poden sentir-se temptats per la desconfiança, perquè es veuen condemnats a quedar al marge de la societat, sense la possibilitat de participar en un projecte per al futur. En canvi, quan la política es tradueix, concretament, en un estímul dels joves talents i de les vocacions que volen realitzar-se, la pau es propaga en les consciències i sobre els rostres. S’arriba a una confiança dinàmica, que significa «jo confio en tu i crec amb tu» en la possibilitat de treballar junts pel bé comú.

La política afavoreix la pau si es realitza, per tant, reconeixent els carismes i les capacitats de cada persona. Hi ha per ventura quelcom més bell que una mà estesa? Aquesta ha estat volguda per Déu per a donar i rebre. Déu no l’ha volguda perquè mati o faci patir, sinó perquè cuidi i ajudi a viure. Juntament amb el cor i la ment, també la mà es pot convertir en un instrument de diàleg.»
-------
(6.- del Missatge del Papa Francesc per la 52a Jornada Mundial de la Pau, celebrada el dia 1 de gener de 2019 – “La bona política està al servei de la pau”)

---------------------------
Santoral d'avui:

-Santa Agnès, (s. III-IV) verge i màrtir romana.
-Sant Canut, (†1086) màrtir, rei de Dinamarca.
-Sants Màrius i Marta, i els seus fills Audifaç i Àbac, màrtirs (s. III).
-Sants Gumersind, prevere, i Servideu, monjo, màrtirs.
-Santes Pia i Germana, màrtirs.
-Beat Marcel Spínola, bisbe de Sevilla i cardenal.
-Beats Jaume de Sales, prevere, i Guillem Sautemoche, religiosos; Melcior Grodecz i Esteve Pongracz, preveres; Ignasi d'Azevedo, prevere, i companys, jesuïtes i màrtirs.
---------------------------
Tingueu un bon cap de setmana!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada