dilluns, 14 de gener del 2019

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui dimarts 15 de gener de 2019


BON DIA amb el Papa Francesc i Santoral d’avui dimarts 15 de gener de 2019
---------------
(del Papa Francesc en la solemnitat del Baptisme del Senyor del passat diumenge 13 de gener, en administrar el Sagrament del Baptisme a 27 nadons durant la tradicional Missa amb ritu baptismal a la Capella Sixtina del Vaticà):

«Els pares dels petits han demanat a l'Església la "fe" per als seus fills a l'inici de la cerimònia; una fe que ha de ser primer transmesa a casa i després estudiada en la catequesi: Abans d'estudiar la fe, ha de ser transmesa, i aquesta és una feina que els toca a vostès. És una tasca que avui reben: transmetre la fe i cal fer-ho a casa amb l'exemple; i també els demano que ensenyin als seus fills a fer-se el signe de la Creu.

En aquest camí de transmetre la fe, els aconsello que els nens vegin l'amor dels esposos, la pau de la casa i que Jesús hi és. I perquè això sigui possible, els demano que mai es barallin davant dels nens: És normal que els esposos es barallin, és normal, seria estrany si no ho fessin, però facin-ho en el moment en què ells no estiguin i no escoltin, que ells no vegin, no saben vostès l'angoixa que té un nen quan veu barallar-se els seus pares.»
--------------------------
Santoral d'avui:

-Sant Pau, ermità a Tebes (Egipte, segle IV).
-Sants Maür (Maure o Mauri) i Plàcid, abats, deixebles de Sant Benet (segle VI).
-Sants Habauc (segle VII aC) i Miquees (segle VIII aC), profetes.
-Sant Efisi, màrtir.
-Santa Secundina, verge i màrtir.
-Sant Francesc Fernàndez Capillas, prevere dominicà i màrtir.
-Beat Jaume de Villa, religiós servita.
---------------------------
Tingueu un bon dimarts!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada