dimarts, 1 de gener del 2019

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui dimecres 2 de gener de 2019


BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui dimecres 2 de gener de 2019
---------------------------
«Quan en la fe hi ha espai per a la Mare de Déu, mai es perd el centre: el Senyor, perquè Maria mai s'assenyala a si mateixa, sinó Jesús; i als germans, perquè Maria és Mare.

Mirada de la Mare, mirada de les mares. Un món que mira al futur sense mirada materna és miop. Podrà augmentar els beneficis, però ja no sabrà veure els homes com a fills. Tindrà guanys, però no seran per a tothom. Viurem a la mateixa casa, però no com a germans. La família humana es fonamenta en les mares. Un món en el qual la tendresa materna ha estat relegada a un mer sentiment podrà ser ric de coses, però no ric de futur. 

Mare de Déu, ensenya'ns la teva mirada sobre la vida i fixa la teva mirada sobre nosaltres, sobre les nostres misèries, amb els teus ulls misericordiosos.»
-------
(de l’homilia del Papa Francesc a la Missa de la Solemnitat de Santa Maria Mare de Déu, ahir dimarts 1 de gener de 2019, a la Basílica de Sant Pere del Vaticà).
---------------------------
Santoral d'avui:

-Mare de Déu, Auxili dels cristians.
-Sant Basili el Gran (330-379), bisbe de Cesarea de la Capadòcia,  i Sant Gregori Nacianzè (330-390), bisbe de Constantinoble, doctors de l'Església.
-Sant Macari, abat.
-Sant Isidor d'Antioquia, bisbe i màrtir.
-Sant Adelard (753-826), abat, cosí de Carlemany.
-Santa Landaberta, verge.
-Santa Estèfana, verge.
-Sant Marcel·lí, nen màrtir.
-Santa Emma, verge.
---------------------------
Tingueu un bon dimecres!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada