diumenge, 9 de setembre del 2018

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui dilluns 10 de setembre de 2018


BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui dilluns 10 de setembre de 2018 - Dia Internacional per a la Prevenció del Suïcidi
---------------------------
«Tenim necessitat d'una doble curació:

En primer lloc, la curació de la malaltia i el sofriment físic, per restaurar la salut del cos, tot i que aquest objectiu no és plenament assolible en l'horitzó terrenal, malgrat els esforços de la ciència i la medicina.

Però hi ha una segona curació,  potser més difícil, i és la curació de la por que ens empeny a marginar els malalts, els qui pateixen, als discapacitats.

Hi ha moltes maneres de marginar, fins i tot a través d'una "pseudo llàstima" que experimentem per l'altre, o amb la tendència directa a eliminar el problema; un segueix sent sord i mut quan s'enfronta als dolors de les persones marcades per malalties, angoixes i dificultats. Amb massa freqüència el malalt i el sofrent es converteixen en un problema, mentre que haurien de ser una oportunitat per mostrar la preocupació i la solidaritat d'una societat cap als més febles».
-------
(del Papa Francesc, abans del rés de l’Àngelus, ahir diumenge a la plaça de Sant Pere del Vaticà).
---------------------------
Santoral d'avui:

-Beats Domènec Castellet (1592-1627), d’Esparreguera, i Lluís Eixarc (1597-1628), de Barcelona, preveres dominicans i màrtirs a Omura (Filipines).
-Beat Jacint Orfanell, màrtir dominicà a Nagasaki (1622), nat a la Jana (Maestrat). 
-Sant Nicolau de Tolentino, prevere agustinià.
-Beat Francesc Gárate, religiós jesuïta, d’Azpeitia.
-Sant Teodard, bisbe i màrtir.
-Sant Nemesià, màrtir.
-Sant Salvi, bisbe.
---------------------------
Tingueu un bon dilluns!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada