dissabte, 22 de setembre del 2018

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui diumenge 23 de setembre de 2018


BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui diumenge 23 de setembre de 2018 - Dia Internacional Contra l'Explotació Sexual i el Tràfic de Persones - Dia Internacional de les Llengües de Senyals
--------------------------
(del Papa Francesc al Palau Presidencial de Vilnius, la capital de Lituània, en una trobada amb les autoritats, la societat civil i el cos diplomàtic, amb motiu dels 100 anys de la declaració d'independència d'aquesta nació i també la dels seus dos països veïns, Letònia i Estònia):

«Celebrar els cent anys de llibertat significa aturar-se una mica en el temps, recuperar la memòria del que s'ha viscut per prendre contacte amb tot allò que els ha forjat com a nació i trobar-hi les claus que els permetin mirar els desafiaments presents, i projectar-se cap al futur, i tot això mantenint un clima de diàleg i d'unitat amb cadascun dels seus habitants, de manera que ningú quedi exclòs.

Cada generació està cridada a fer seves les lluites i els èxits passats i honorar en el seu present la memòria dels seus majors. No sabem com serà el demà; el que sí que sabem és que a cada època li correspon conservar l'ànima que la va construir i va ajudar a transformar tota situació de dolor i injustícia en oportunitat.

Lituània, país que va saber allotjar, acollir i rebre pobles de diverses ètnies i religions i viure en pau fins que van arribar les ideologies totalitàries que van sembrar violència i desconfiança.

Extreure la fortalesa del passat és prestar especial atenció als més joves, que no només són el futur, sinó el present d'aquesta nació, sempre que romanguin units a les arrels del poble».
--------------------------
Santoral d’avui:

-Santa Tecla, verge i màrtir, associada a sant Pau, venerada a Selèucia i patrona de Tarragona.
 -Sant Pius de Pietrelcina (Pare Pio), prevere caputxí.
-Sant Andreu, màrtir.
-Sant Lli o Linus, papa (toscà, 67-76) i màrtir.
-Santa Sira, verge.
-Beata Purificació Ximénez Ximénez, Beata Maria Josepa del Río i Mesa, i companyes Carmelites de la Caritat, màrtirs, assassinades l’any 1936.
-Sant Constanci, màrtir.
-Santa Lioba, verge.
-Santa Heresvida, vídua.
-Santa Polixena, verge.
---------------------------
Calendari litúrgic:
Setmana XXV de durant l’any. 
Litúrgia de les Hores:
1a setmana del salteri.
---------------------------
Bon diumenge,
BON DIA del SENYOR!
🔔🔔🔔🔔🔔🔔🔔


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada