dijous, 27 de setembre del 2018

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui divendres 28 de setembre de 2018


BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui divendres 28 de setembre de 2018 - Dia Mundial de la Lluita contra la Ràbia - Dia Internacional del Dret d'Accés Universal a la Informació
---------------------------
«El matrimoni no és només un esdeveniment social, sinó un veritable Sagrament que implica una preparació adequada i una celebració conscient. El vincle matrimonial, de fet, requereix una elecció conscient per part dels nuvis, que posi en el centre la voluntat de construir junts una cosa que mai ha de ser traït o abandonat.

Moltes vegades l'arrel última dels problemes, que surten a la llum després de la celebració del sagrament nupcial, s'ha de buscar no només en una immaduresa oculta i remota que esclata sobtadament, sinó sobretot en la debilitat de la fe cristiana i en la manca d'acompanyament eclesial, en la solitud en la qual els nuvis solen quedar després de la celebració del matrimoni».
-------
(del Papa Francesc als participants en el Curs Diocesà de Formació sobre Matrimoni i Família promogut per la diòcesi de Roma i el Tribunal de la Rota Romana, a la Basílica de Sant Joan del Laterà de Roma a la tarda d'ahir dijous 27 de setembre).
-----------------------------
Santoral d’avui:

-Sant Venceslau, màrtir (935), duc de Bohèmia.
-Sant Llorenç Ruiz, pare de família filipí, i companys, màrtirs a Nagasaki (segle  XVII). 
-Sant Simó Rojas, prevere trinitari, de Valladolid.
-Santa Eustoqui, verge, filla de santa Paula.
-Beat Francesc Castelló i Aleu, màrtir (1936).
-Sant Exuperi, bisbe.
-Sant Salomó, bisbe.
-Sant Heliodor, màrtir.
---------------------------
Tingueu un bon divendres!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada