dilluns, 20 d’agost del 2018

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui dimarts 21 d'agost de 2018


BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui dimarts 21 d’agost de 2018 - Dia Internacional de Commemoració i Homenatge a les Víctimes del Terrorisme
---------------------------
‘Si un membre pateix, tots pateixen amb ell’ (1 Co 12,26).
«Aquestes paraules de Sant Pau ressonen amb força en el meu cor en constatar una vegada més el patiment viscut per molts menors a causa d'abusos sexuals, de poder i de consciència, comesos per un notable nombre de clergues i persones consagrades.

El dolor d'aquestes víctimes és un gemec que clama al cel, que arriba a l'ànima i que durant molt temps va ser ignorat, callat o silenciat. Però el seu crit va ser més fort que totes les mesures que ho van intentar silenciar o, fins i tot, que van pretendre resoldre-ho amb decisions que van augmentar la gravetat caient en la complicitat. Clam que el Senyor va escoltar demostrant, un cop més, de quina part vol estar.

Amb vergonya i penediment, com a comunitat eclesial, assumim que no vam saber estar on havíem d'estar, que no vam actuar a temps reconeixent la magnitud i la gravetat del dany que s'estava causant en tantes vides. Hem descuidat i abandonat als petits.

És imprescindible que com a Església puguem reconèixer i condemnar amb dolor i vergonya les atrocitats comeses per persones consagrades, clergues i fins i tot per a tots aquells que tenien la missió de vetllar i tenir cura dels més vulnerables. Demanem perdó pels pecats propis i aliens. La consciència de pecat ens ajuda a reconèixer els errors, els delictes i les ferides generades en el passat i ens permet obrir-nos i comprometre'ns més amb el present en un camí de renovada conversió».
-------
(de la carta del Papa Francesc dirigida AL POBLE DE DÉU, amb data d’ahir 20 d’agost de 2018). 
---------------------------
Santoral d’avui:

-Sant Pius X, papa (1903-1914), nascut a Riese (1835). 
-Sant Privat, bisbe i màrtir. 
-Sants Bonosi i Maximià, màrtirs, patrons de Blanes.
-Santa Ciríaca, viuda màrtir.
-Sant Gilbert, abat.
--------------------------
Tingueu un bon dimarts!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada