dimecres, 1 d’agost de 2018

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui dijous 2 d'agost de 2018


BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui dijous 2 d’agost de 2018
---------------------------
«El primer manament del decàleg, que diu: "No tindràs altres déus fora de mi", ens porta a reflexionar sobre el tema de la idolatria, que és de gran actualitat. En donar aquest manament, Déu afegeix: "No fabricaràs ídols ni cap figura, no et prostraràs davant seu, ni els donaràs culte".

L'ésser humà, sigui creient o no, és propens a crear-se ídols. La paraula "ídol" en grec ve del verb "veure". Un ídol és una "visió" que arriba a ser una fixació, una obsessió sobre alguna cosa que pogués respondre a les pròpies necessitats i, per tant, es busca i es fa tot per aconseguir-la, pensant que en ella hi ha la felicitat.

No obstant això, els ídols exigeixen un culte i a ells se sacrifica la mateixa vida per tal d'assolir-los. S'anteposa els diners, la fama o l'èxit a la família, als fills i a la integritat de la vida. Els ídols són mentiders; prometen felicitat, però no la donen, sinó que esclavitzen i acaben fent-se amos de la nostra existència. En canvi, el veritable Déu no ens ofereix il·lusions fictícies ni fa menysprear el moment present, sinó que ensenya a estimar els altres i a viure la realitat de cada dia».
-------
(del Papa Francesc a l'Audiència General celebrada ahir dimecres 1 d’agost a l’Aula Pau VI del Vaticà, en la 4a. Catequesi sobre el tema dels Manaments).
------------------------
Santoral d’avui:

-Mare de Déu dels Àngels o de la Porciúncula.

-Sant Eusebi de Vercel·li (†371) ,bisbe, d’origen sard.
-Sant Pere-Julià Eymard (1811-1868), prevere marianista, de la Mure, fundador de les Associacions Eucarístiques i dels sacerdots sagramentins. 
-Santa Teodora i els seus 3 fills, màrtirs.
-Sant Esteve I, papa (254-257) i màrtir.
-Beat Ceferí Giménez Malla, àlies El Pelé, laic d’ètnia gitana, màrtir.
-Santa Alfreda, verge.
---------------------------
Tingueu un bon dijous!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada