dimarts, 8 de maig del 2018

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui dimecres 9 de maig de 2018


BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui dimecres 9 de maig de 2018 – Dia d'Europa, i també "Jornada de Record i Reconciliació en Honor de els que van perdre la Vida a la Segona Guerra Mundial"
---------------------------
«L'esclavitud no és una cosa d'altres temps. És una pràctica que té arrels profundes i es manifesta encara avui i en moltes formes diverses: tràfic d'éssers humans, explotació del treball a través de deutes, explotació de nens, explotació sexual i de treballs domèstics forçats...són algunes de les tantes formes. Cadascuna és més greu i deshumana que les altres.

Segons algunes estadístiques recents, hi hauria més de 40 milions de persones, homes, però sobretot dones i nens, que pateixen l'esclavitud.

Davant d'aquesta realitat tràgica, ningú pot rentar-se les mans si no vol ser, en qualsevol manera, còmplice d'aquest crim contra la humanitat. Un compromís comú per afrontar aquest repte serà una ajuda valuosa per a la construcció d'una societat renovada i orientada a la llibertat, a la justícia i a la pau».
-------
(del vídeo-missatge que el Papa Francesc va enviar als participants en la II Fòrum Internacional sobre l'esclavitud moderna, celebrat a Buenos Aires els dies 5 al 8 de maig, i que va tenir com a tema: "Vells problemes en el nou món").
---------------------------
Santoral d'avui:

-Mare de Déu dels Desemparats, patrona de València i la seva regió; també la d’Argeme (Còria).
-Sant Pacomi, abat.
-Santa Casilda, verge.
-Sant Gregori de Berrueza, bisbe.
-Santa Caterina de Bolonya, verge.
---------------------------
Tingueu un feliç dimecres!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada