dimecres, 16 de maig del 2018

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui dijous 17 de maig de 2018


BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui dijous 17 de maig de 2018 - Dia Internacional Contra l’Homofòbia i la Transfòbia - Dia Mundial del Reciclatge, de les Telecomunicacions, d'Internet, i de la Hipertensió Arterial
---------------------------
(de la 6a i última catequesi del Papa Francesc sobre el Baptisme, parlant de la "vestidura blanca" i "l'espelma encesa", que simbolitzen "la dignitat del batejat i la seva vocació cristiana", a l'Audiència General celebrada ahir dimecres 16 de maig a la plaça de Sant Pere del Vaticà): 

«La vestidura blanca ja des dels primers segles els recentment batejats es revesteixen d'una nova vestidura blanca per expressar la seva condició, rebuda en el sagrament, de criatures transfigurades a la glòria divina. Estem cridats a preservar aquesta vestidura sense taca fins a la vida eterna, recorrent el camí de la vida cristiana, cultivant les virtuts i, sobretot, vivint la caritat.

L'espelma encesa al ciri pasqual ens indica que la llum procedeix de Crist ressuscitat, de qui vam rebre la seva esplendor i la seva calor. La vocació cristiana ens impulsa a caminar a la llum de Crist i a perseverar en la fe. Els pares, com també els padrins i les padrines, tenen la responsabilitat d'alimentar aquesta flama baptismal perquè els més petits vagin creixent en la fe.

La celebració del baptisme es conclou amb el Pare Nostre, que és l'oració dels fills de Déu. Els nens acabats batejats aprendran aquesta oració i el que significa anomenar Déu Pare dins de l'Església».
---------------------------
Santoral d'avui:

-Sant Pasqual Bailon (1540-1592), religiós franciscà mort a Vila-real, patró d’associacions i congressos eucarístics.
-Santa Restituta, verge.
-Santa Basília, màrtir.
-Santa Rosalina, cartoixana.
-Sant Adrió, màrtir.
-Sant Aquili, màrtir.
-Sant Solocon, soldat i màrtir.
---------------------------
Tingueu un bon dijous!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada