dissabte, 26 de maig del 2018

Bon dia amb el Papa FRANCESC i Santoral d'avui diumenge 27 de maig de 2018

☀BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui diumenge 27 de maig de 2018 - LA SANTÍSSIMA TRINITAT☀
---------------------------
(del Papa Francesc en la seva Catequesi sobre els Dons de l'Esperit Sant: "El Do del Temor de Déu" - Audiència general del 11 de juny de 2014 a la plaça de Sant Pere del Vaticà):

«El do del temor de Déu, del qual parlem avui, conclou la sèrie dels set dons de l'Esperit Sant. No vol dir tenir por de Déu: sabem bé que Déu és Pare, i que ens estima i vol la nostra salvació, i sempre perdona, sempre; per la qual cosa no hi ha motiu per tenir por d'Ell. El temor de Déu, en canvi, és el do de l'Esperit que ens recorda com som de petits davant Déu i el seu amor, i que el nostre bé està a abandonar-nos amb humilitat, amb respecte i confiança a les mans. Això és el temor de Déu: l'abandó en la bondat del nostre Pare que ens estima molt.

Però, atenció, perquè el do de Déu, el do del temor de Déu és també una «alarma» davant la pertinàcia en el pecat. Quan una persona viu en el mal, quan blasfema contra Déu, quan explota als altres, quan els tiranitza, quan viu només pels diners, per a la vanitat, o el poder, o l'orgull, llavors el sant temor de Déu ens posa en alerta: atenció! Amb tot aquest poder, amb tots aquests diners, amb tot l'orgull, amb tota la vanitat, no seràs feliç. Ningú pot portar amb si al més enllà ni els diners, ni el poder, ni la vanitat, ni l'orgull. Res! Només podem portar l'amor que Déu Pare ens dóna, les carícies de Déu, acceptades i rebudes per nosaltres amb amor.

Penso en els que fabriquen armes per fomentar les guerres; però penseu quin ofici és aquest. Aquests fabriquen la mort, són mercaders de mort i produeixen mercaderia de mort. Que el temor de Déu els faci comprendre que un dia tot s'acaba i que hauran de retre comptes a Déu».
---------------------------
Santoral d'avui:

-Sant Agustí de Canterbury (s. VI-VII), bisbe, abans monjo a Roma.
-Sants Juli i Ranulf, màrtirs.
-Sant Eutropi, bisbe.
-Sant Berenguer, monjo.
-Beat Josep Tous i Soler (Igualada, 1811 - Barcelona, 1871), prevere i fundador de les Caputxines de la Mare del Diví Pastor.
-Santa Restituta, verge i màrtir.
---------------------------
Calendari litúrgic:
Setmana VIII de durant l’any.
Litúrgia de les Hores:
4a setmana del salteri.
---------------------------
Bon diumenge,
BON DIA del SENYOR!
🔔🔔🔔🔔🔔🔔🔔

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada