dijous, 8 de març del 2018

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui divendres 9 de març de 2018


BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui divendres 9 de març de 2018
---------------------------
(de la 11a catequesi del Papa Francesc sobre l'Eucaristia a l'Audiència General celebrada el passat dimecres 7 de març a l'Aula Pau VI del Vaticà, en la que es va centrar en la Pregària eucarística de la Missa):

«La Pregària eucarística, oració d'acció de gràcies i de consagració, que constitueix el moment central de la celebració de la Missa, correspon a tot el que el Senyor mateix va realitzar en l'Últim Sopar, quan va instituir el sacrifici i convit pasqual, per mitjà del qual el sacrifici de la creu es fa contínuament present en l'Església.

La Pregària eucarística demana a Déu que reuneixi a tots els seus fills a la perfecció de l'amor en unió amb el Papa i el Bisbe, esmentats pel seu nom, un senyal que celebrem en comunió amb l'Església universal i amb l'Església particular. Cap i res són oblidats en la Pregària eucarística, sinó que tot es recondueix a Déu.

Si tinc alguna persona, parents, amics, que estan necessitats o que han passat d'aquest món a l'altre, puc nomenar-los en aquest moment, internament i silenciosament, o escriure perquè es pronunciï el seu nom. "Pare, ¿quant he de pagar perquè diguin aquest nom allà?" - "Res". ¿Ho heu entès? Res! La missa no es paga. La missa és el sacrifici de Crist, que és gratuït. La redempció és gratuïta. Si vols fer una ofrena, fes-la, però no es paga. És important entendre això.

La Pregària eucarística ens ensenya a conrear tres actituds que no haurien de faltar mai en els deixebles de Jesús. Les tres actituds: la primera, aprendre a "donar gràcies sempre i en tot lloc", i no només en algunes ocasions, quan tot va bé; la segona, fer de la nostra vida un do d'amor, lliure i gratuït; la tercera, construir la comunió concreta, en l'Església i amb tots».
---------------------------
Santoral d'avui:

-Santa Francesca Romana (1384-1440), religiosa, viuda, fundadora de les Oblates Benedictines.
-Sant Pacià, bisbe de Barcelona (s. IV).
-Sant Dagobert, laic.
-Santa Alvera, verge i màrtir.
-Sant Gregori Nisè, bisbe.
-Sant Candi, màrtir.
-Santa Caterina de Bolònia, verge.
-Sant Domènec Savi, confessor.
---------------------------
Tingueu un bon divendres!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada