dimecres, 7 de març del 2018

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui dijous 8 de març de 2018


BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui dijous 8 de març de 2018 – Dia Internacional de les Dones o Dia de la Dona Treballadora
---------------------------
«Cal ampliar els espais per a una presència femenina més incisiva en l'Església. Em fa por la solució del "masclisme amb faldilles", perquè la dona té una estructura diferent de l'home. Però els discursos que sento sobre el paper de la dona sovint s'inspiren en una ideologia masclista. Les dones estan formulant qüestions profundes que hem d'afrontar. L'Església no pot ser ella mateixa sense la dona i el paper que aquesta ocupa. La dona és imprescindible per a l'Església. Maria, una dona, és més important que els bisbes. Dic això perquè no s'ha de confondre la funció amb la dignitat. Cal, per tant, aprofundir més en la figura de la dona en l'Església. Cal treballar més fins a elaborar una teologia profunda de la dona. Només després d'haver-ho fet podrem reflexionar millor sobre la seva funció dins de l'Església. En els llocs on es prenen les decisions importants cal el geni femení. Afrontem avui aquest desafiament: reflexionar sobre el lloc específic de la dona fins i tot allà on s'exercita l'autoritat en els diversos àmbits de l'Església».
-------
(de la entrevista feta al Papa Francesc per Antonio Spadaro, s.j. per la revista “La Civiltà Cattolica” el 19 d’agost de 2013, a la Casa Santa Marta del Vaticà).
---------------------------
Santoral d'avui:

-Sant Joan de Déu (1495-1550), religiós portuguès, fundador a Granada de l'Orde Hospitalari (OH), patró dels malalts i dels bombers.

-Sant Veremon (Bermudo) d'Irache, abat.
-Santa Aurèlia de Niça, màrtir.
-Sant Ponç, diaca.
-Santa Herènia, màrtir.
-Sant Adrià, màrtir.
-Sant Filemó, màrtir.
-Sant Julià, arquebisbe de Toledo.
---------------------------
Tingueu un bon dijous!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada