dijous, 15 de març del 2018

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui divendres 16 de març de 2018


BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui divendres 16 de març de 2018 – Dia Mundial del Son – Dia Internacional del Macaco
---------------------------
«No som ni eterns, ni efímers: som homes i dones en el temps, temps que comença i temps que acaba. Compte amb la 'temptació del moment' que s'apodera de la vida i et porta a caminar per aquest laberint d'egoisme del moment sense futur, sempre d'anada i tornada. I el camí acaba en la mort, tots ho sabem. I per això l'Església sempre ha tractat de fer reflexionar sobre aquest fi nostre: la mort.

Cal que repetim: "Jo no sóc amo del temps". Repetir això ajuda, perquè ens salva de la il·lusió del moment, de prendre la vida com si fos una cadena d'anells de moments sense sentit. Estic en camí i he de mirar cap endavant, considerant que la mort és una herència.

Si avui Déu em cridés, quina herència deixaré com a testimoni de vida? És una bella pregunta per fer-se. D'aquesta manera ens preparem, perquè cap de nosaltres es quedarà aquí com una relíquia. No, tots anirem sobre aquest camí. Quan mori, ¿quina decisió m'hauria agradat prendre avui, en la meva manera de viure d'avui? És una memòria anticipada que il·lumina el moment d'avui. Il·luminar amb el fet de la mort la decisió que he de prendre cada dia».
-------
(de l'homilia del Papa Francesc en la Missa celebrada el dijous 1 de febrer a la Casa Santa Marta del Vaticà, reflexionant sobre la mort).
---------------------------
Santoral d'avui:

-Sant Heribert, bisbe de Colonia (970-1021). 
-Sant Agapit (†341), bisbe de Ravenna.
-Sant Ciríac, diaca, i companys, màrtirs (308) a la Via Salària.
-Sant Abraham (s. IV), ermità, de Mesopotàmia.
-Santa Eusèbia, verge.
-Sant Tacià, diaca i màrtir.
-Sant Hilari, bisbe i màrtir.
-Santa Esmeragde, màrtir.
-Sant Papas, màrtir.
---------------------------
Tingueu un bon divendres!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada