diumenge, 4 de març del 2018

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui dilluns 5 de març de 2018


BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui dilluns 5 de març de 2018 – Dia Mundial de l’Eficiència Energètica
---------------------------
(del Papa Francesc ahir, tercer diumenge de Quaresma, a l'hora del rés de l'Àngelus, reflexionant des de la finestra del Palau Apostòlic del Vaticà sobre la lectura de l'Evangeli dominical que relata el moment en què Jesús expulsa els mercaders del temple en les vigílies de la Pasqua jueva, per tal de purificar la casa de Déu que estava sent utilitzada per a fins lucratius en lloc d'espirituals):
-------
«És comú, en efecte, la temptació d'aprofitar-se d'activitats bones, de vegades obedients, per conrear interessos privats, fins i tot que de vegades són il·lícits. És un perill greu, especialment quan instrumentalitzen a Déu mateix i el culte a Ell, o també el servei a l'home, la seva imatge. Per això Jesús aquest cop ha fet servir 'les maneres fortes', per sacsejar-nos d'aquest perill mortal.

Som cridats a tenir sempre present aquestes paraules de Jesús: 'no convertiu la casa del meu Pare en un mercat', perquè ens ajuden a rebutjar el perill de fer de la nostra ànima, que és l'estatge de Déu, un lloc de mercat, vivint en la contínua recerca del nostre benefici en lloc d'en l'amor generós i solidari».
---------------------------
Santoral d'avui:

-Mare de Déu d'Àfrica.

-Sant Geràsim, anacoreta.
-Sant Focas de Sinope, màrtir.
-Sant JosepJoan de la Creu, religiós franciscà.
-Santa Olívia, verge i màrtir.
-Sant Luperc, màrtir.
-Sant Teòfil, bisbe.
-Sant Asteri, senador i màrtir.
-Sant Eusebi, màrtir.
---------------------------
Tingueu un bon dilluns!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada