dimecres, 12 de desembre del 2018

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui dijous 13 de desembre de 2018


BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui dijous 13 de desembre de 2018
---------------------------
«Continuem amb la nostra reflexió sobre el Parenostre. Jesús ensenya aquesta oració als seus deixebles, és una oració breu, amb set peticions, nombre que en la Bíblia significa plenitud. És també una oració audaç, perquè Jesús convida els seus deixebles a deixar enrere la por i apropar-se a Déu amb confiança filial, cridant-lo familiarment “Pare”. 

No hi ha preàmbuls al Pare Nostre. Jesús no ensenya fórmules per congraciar-se amb el Senyor; al contrari, ens convida a pregar a Ell, enderrocant les barreres de la dependència i de la por. No diu que es dirigeixin a Déu anomenant-lo 'Totpoderós', o 'Altíssim', Tu que estàs tan lluny de nosaltres, jo sóc un miserable. No, no. No diu així, sinó simplement “Pare”, amb tota simplicitat, com els infants es dirigeixen al pare. I aquesta paraula 'Pare’, expressa confidència i confiança filial.

L'oració de petició és espontània, és un acte de fe en Déu, que és Pare. I és per això que l'oració per demanar-li alguna cosa, és molt noble». 
-------
(de la 2a catequesi del Papa Francesc dedicada a  “El Pare Nostre” - Audiència General del dimecres 12 de desembre de 2018 - Aula Pau VI del Vaticà).
------------------------
Santoral d’avui:

-Santa Llúcia (s. III-IV), verge i màrtir a Siracusa (Sicília). 
-Santa Otília, verge benedictina (s. VIII).
-Sant Aubert, bisbe.
-Sant Antíoc, màrtir.
-Sant Auxenci, màrtir.
-Sant Eustraci, màrtir.
-Sant Orestes, màrtir.
-Sant Judoc, prevere.
-------------------------
Tingueu un bon dijous!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada