dimarts, 11 de desembre del 2018

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui dimecres 12 de desembre de 2018


BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui dimecres  12 de desembre de 2018 - Dia Internacional de la Neutralitat - Dia Internacional de la Cobertura Sanitària Universal
----------
«L'arbre i el Pessebre, dos signes que mai deixen de fascinar-nos, ens parlen del Nadal i ens ajuden a contemplar el misteri de Déu fet home per estar a prop de cada un de nosaltres. Però també poden portar a les famílies i als llocs de trobada un reflex de la llum i la tendresa de Déu, per ajudar a tots a viure la festa del naixement de Jesús.

L'arbre que aquest Nadal adorna la plaça de Sant Pere, procedent del nord d'Itàlia i amb una alçada de 20 metres, simbolitza a Déu que amb el naixement del seu Fill Jesús s'ha lliurat a l'home per elevar-se a si mateix i aixecar de les boires de l'egoisme i el pecat. A més, amb les seves llums ens recorda que Jesús és la llum del món, és la llum de l'ànima que allunya la foscor de les enemistats i deixa espai per al perdó.

El Pessebre d'aquest any, situat al centre de la Plaça, està fet amb sorra jesolana, originària de les Dolomites. La sorra, material pobre, recorda la simplicitat, la petitesa amb què Déu es va mostrar amb el naixement de Jesús a la precarietat de Betlem».
-------
(dels agraïments del Papa Francesc als donadors de l'arbre de Nadal i del Pessebre instal·lats a la plaça de Sant Pere al Vaticà, rebuts el divendres 7 de desembre a la Sala Clementina del Vaticà).
----------
Santoral d’avui:

-Mare de Déu de Guadalupe (Mèxic).
-Santa Joana-Francesca de Chantal (1572-1641), religiosa viuda, fundadora Saleses a Annecy (1610). 
-Sant Sinesi, màrtir.
-Beat Jaume de Viterbo, bisbe (agustinià).
-Beat Joan Marinonio, prevere teatí.
-Sant Simó Phan, màrtir al Vietnam.
-Santa Amonària, verge i màrtir.
-Santa Dionísia, màrtir.
-Santa Mercúria, màrtir.
----------
Tingueu un feliç dimecres!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada