dilluns, 4 de juny del 2018

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui dimarts 5 de juny de 2018


BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui dimarts 5 de juny de 2018 – Dia Mundial Del Medi Ambient
---------------------------
(de l'Audiència del Papa Francesc, ahir dilluns 4 de juny, a una delegació del Premi Internacional de Periodisme 'Biagio Agnes', celebrada a la Sala Clementina del Palau Apostòlic):
-------
«No hi ha receptes, però sobresurten tres paraules per a l'exercici de la seva professió: "perifèries, veritats i esperança".

Avui, en un món on tot va molt de pressa, és cada vegada més urgent apel·lar a la soferta i treballosa llei de la recerca exhaustiva de la confrontació, i, si cal, també callar abans que ferir a una persona o un grup de persones o deslegitimar un esdeveniment.

Els exhorto a obrir espais d'esperança mentre es denuncien situacions de degradació i de desesperació. Un periodista no hauria de sentir-se bé només amb haver explicat, segons la seva lliure i conscient responsabilitat, un esdeveniment. Està cridat a mantenir obert un espai de sortida, de sentit, d'esperança.

És un treball exigent. Estem vivint realment una transformació urgent de les formes i dels llenguatges de la informació. És laboriós entrar en aquest procés de transformació, però és cada vegada més necessari si volem seguir sent educadors de les noves generacions».
---------------------------
Santoral d’avui:

-Sant Bonifaci, bisbe de Magúncia i màrtir (754), d'origen anglès, evangelitzador d'Alemanya i venerat a Fulda.
-Sant Sanç (Sancho), noi màrtir a Còrdova.
-Santa Zenaida, verge.
-Sant Apol·loni, màrtir.
-Sant Doroteu, prevere i màrtir.
-Sant Nicanor, màrtir.
---------------------------
Tingueu un bon dimarts!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada