dimecres, 18 d’abril del 2018

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui dijous 19 d'abril de 2018


BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui dijous 19 d’abril de 2018 - Dia Mundial de la Bicicleta - Dia de la Llengua Xinesa - Dia Mundial dels Simpson
---------------------------
(de la 2a catequesi del Papa Francesc sobre el Baptisme, a l'Audiència General celebrada ahir dimecres 18 d'abril a la plaça de Sant Pere del Vaticà, reflexionant sobre el "signe de la fe cristiana"):

«Els gestos i les paraules de la litúrgia baptismal ens ajuden a comprendre el do que es rep en aquest sagrament i a renovar el compromís de correspondre millor a aquesta gràcia.

El ritu del Baptisme s'inicia amb la pregunta del nom del candidat, perquè el nom indica la identitat d'una persona. Déu crida cada un pel nom, estimant-nos individualment, en la concreció de la nostra història.

Els nens són presentats pels seus pares i padrins, que demanen per a ells el do del baptisme. El celebrant i els pares fan després el signe de la creu sobre el front de l'infant, expressant així que està a punt de pertànyer a Crist, que ens ha redimit amb la creu. Tota la nostra vida, paraules, pensaments i obres, estan sota el signe de la creu, és a dir, de l'amor de Crist fins a l'extrem.

Fer el senyal de la creu quan ens despertem, abans dels àpats, abans d'un perill, per defensar-nos del mal, la nit abans d'agafar el son,  vol dir-nos a nosaltres mateixos i als altres a qui pertanyem, qui volem ser. Per això és tan important ensenyar als nens a fer el senyal de la creu».
---------------------------
Santoral d'avui:

-Sant Lleó IX, papa (alsacià, 1049-1054).
-Sant Vicenç de Cotlliure, màrtir.
-Sant Timó, diaca i màrtir.
-Sant Ruf, màrtir.
-Sant Expedit, màrtir.
-Sant Gàlatas, màrtir.
---------------------------
Bon dijous!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada