dijous, 12 d’abril del 2018

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui divendres 13 d'abril de 2018


BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui divendres 13 d’abril de 2018
---------------------------
(de la 1a  catequesi del Papa Francesc sobre el Baptisme, a l'Audiència General celebrada el passat dimecres 11 a la plaça de Sant Pere del Vaticà):

«El baptisme és el fonament de tota la vida cristiana. És el primer dels sagraments, i la porta que li permet a Crist establir la seva residència a la nostra persona i a nosaltres submergir-nos en el seu misteri.

Els cinquanta dies del temps pasqual són propicis per reflexionar sobre la vida cristiana, que, per la seva mateixa naturalesa, és la vida que prové de Crist mateix. De fet "som cristians en la mesura que permetem que Jesucrist visqui en nosaltres". 

El baptisme permet a Crist viure en nosaltres i a nosaltres viure units a ell, per a col·laborar en l'Església, cadascú segons la seva condició, a la transformació del món. Rebut només un cop, l'aigua baptismal il·lumina tota la nostra vida, guiant els nostres passos cap a la Jerusalem del Cel. Hi ha un abans i un després del baptisme. Us dono una tasca important per a tots els cristians: recordar la data del vostre baptisme».
---------------------------
Santoral d'avui:

-Sant Hermenegild, príncep hispànic i màrtir (586).
-Sant Martí I, papa (649-656) i màrtir.
-Santa Agatònica, màrtir a Pèrgam.
-Sant Urs, bisbe.
-Sant Carp, bisbe i màrtir.
-Sant Papil, diaca i màrtir.
-Sant Agatodor, màrtir.
---------------------------
Tingueu un bon divendres!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada