dimecres, 21 de novembre del 2018

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui dijous 22 de novembre de 2018


BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui dijous 22 de novembre de 2018
---------------------------
«Avui reflexionem sobre els últims manaments: 'No cobejaràs els béns del teu proïsme, ni la muller d'un altre'. A simple vista sembla coincidir amb els manaments: 'no robaràs' o 'no cometis adulteri'. No obstant això, hi ha una diferència. En aquest epíleg el Senyor ens proposa arribar al fons del sentit del decàleg i evitar que pensem que n'hi ha prou un compliment nominal i farisaic per aconseguir la salvació. La diferència rau en el verb emprat: "no cobejaràs"; amb aquest verb se subratlla que, al cor de l'home -com diu Jesús a l'evangeli-, neix la impuresa i neixen els desitjos malvats que trenquen la nostra relació amb Déu i amb els homes.

Només l'Esperit Sant pot corregir-nos. Benaurats els pobres d'esperit; aquells que, no fiant-se de les seves pròpies forces, s'abandonen en Déu, que amb la seva misericòrdia cura les seves falles i els dóna una vida nova».
-------
(de la 15a. Catequesi del Papa Francesc dedicada a “Els Manaments” i centrada en el novè i el desè - Audiència General, dimecres 21 de novembre de 2018, a la  plaça de Sant Pere del Vaticà):
------------------------
Santoral d’avui:

-Santa Cecília (o Cília), verge i màrtir romana (s. III), patrona de la música (cantaires, músics i instrumentistes). 
-Sants Filemó i Àpia, esposos, deixebles de Pau.
-Sant Enric, cardenal.
-Sant Pragmaci, bisbe.
-Sant Roger, monjo i màrtir.
-Santa Tigrida, abadessa.
---------------------------
Tingueu un bon dijous!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada