diumenge, 4 de novembre del 2018

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui dilluns 5 de novembre de 2018


BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui dilluns 5 de novembre de 2018 - Dia Mundial de Conscienciació sobre els Tsunamis
---------------------------
«Al centre de l'Evangeli d'aquest diumenge hi ha el manament de l'amor: estimar a Déu i estimar al proïsme. En triar aquestes dues paraules dirigides per Déu al seu poble i ajuntar-les, Jesús va ensenyar d'una vegada per totes que l'amor a Déu i l'amor al proïsme són inseparables, i més encara, es recolzen mútuament. Fins i tot si es col·loquen en seqüència, són les dues cares d'una sola moneda: viscudes juntes, són la veritable força del creient!

Estimar Déu és viure d'Ell i per a Ell, pel que és i pel que fa a tots nosaltres. I el nostre Déu és donació sense reserves, és perdó sense límits, és una relació que promou i creix. Estimar Déu vol dir invertir les teves energies cada dia per ser els seus col·laboradors en servir al nostre proïsme sense reserves, a buscar perdonar sense límits i en conrear relacions de comunió i fraternitat.

L'evangelista Marc no es molesta a especificar qui és el proïsme, perquè el proïsme és la persona que trobo en el viatge dels meus dies».
-------
(del Papa Francesc abans del rés de l’Àngelus, ahir diumenge 4 de novembre de 2018, a la plaça de Sant Pere del Vaticà).
---------------------------
Santoral d’avui:

-Sant Zacaries i Santa Elisabet (o Isabel), pares de Joan Baptista.
-Sant Magne, bisbe.
-Santa Bertil·la, abadessa.
-Santa Àngela de la Creu, verge i fundadora de les Germanes de la Creu a Sevilla.
-Beata Maria Ràfols i Bruna, religiosa, fundadora de les Germanes de la Caritat de Santa Anna, nascuda al Molí d’en Rovira (Vilafranca del Penedès).
-Sant Galacció, màrtir.
-Sant Epistemes, màrtir.
-Sant Domní, màrtir.
-Sant Let, prevere.
-Sant Silvà, màrtir.
-Sant Teòtim, màrtir.
---------------------------
Tingueu un bon dilluns!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada