dimecres, 7 de novembre del 2018

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui dijous 8 de novembre de 2018


BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui dijous 8 de novembre de 2018 - Dia Mundial de l'Urbanisme
---------------------------
«Avui reflexionem sobre el setè manament del decàleg: 'No robaràs'. El primer que ens ve al cap és el tema de la sostracció o retenció il·lícita dels béns aliens, i el degut respecte a la propietat dels altres. En tota cultura, robar és inacceptable, ja que totes defensen el dret a posseir béns.

La saviesa cristiana ens diu que, per voluntat divina, els fruits de la creació estan destinats a tot el gènere humà. El destí universal dels béns i la seva distribució justa és anterior al dret a la propietat privada, que ha d'estar en funció de les necessitats primàries de l'home.

El món és ric en recursos per assegurar a tothom l'accés als béns fonamentals; però, molts viuen en una situació de pobresa escandalosa. I els recursos naturals mal usats, es van deteriorant i destruint. La propietat, molt especialment quan afecta els recursos naturals, ha d'estar sempre al servei de les necessitats dels pobles. No podem considerar-nos amos absoluts de les coses.

En sentit positiu, 'no robaràs' vol dir que el Senyor ens crida a ser administradors responsables de la seva Providència, a aprendre a multiplicar amb creativitat els béns que posseïm per usar-los amb generositat en favor del nostre proïsme, i d'aquesta manera créixer en la caritat i en la llibertat»
-------
(de la 13a. Catequesi del Papa Francesc dedicada a “Els Manaments”, i centrada en el setè: ‘No robaràs’ - Audiència General, dimecres 7 de novembre de 2018, a la  plaça de Sant Pere del Vaticà):
------------------------
Santoral d’avui:

-Beat Joan Duns Escoto, prevere.
-Sants Sever, Severià, Carpòfor i Victorià, coneguts per “màrtirs coronats”.
-Sant Deodat I, papa (615 – 618).
-Santa Isabel de la Trinitat, verge carmelitana.
-Sant Carpòfor, màrtir.
-Sant Hug, monjo i màrtir.
-Sant Maur, bisbe.
-Sant Simplici, màrtir.
-Sant Wilehat, bisbe.
---------------------------
Tingueu un bon dijous!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada