divendres, 9 de novembre del 2018

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui dissabte 10 de novembre de 2018


BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui dissabte 10 de novembre de 2018 - Dia Mundial de la Ciència al Servei de la Pau i el Desenvolupament
---------------------------
«En el passatge de l'Evangeli de Sant Joan en què Jesús expulsa els mercaders del temple, observem que en la ment d'aquests venedors hi ha l'ídol dels diners i els ídols sempre són d'or. I els ídols esclavitzen.

Això ens crida l'atenció i ens fa pensar en com tractem els nostres temples, les nostres esglésies. Si realment són casa de Déu, casa d'oració, de trobada amb el Senyor, si els sacerdots afavoreixen això, o si s'assemblen als mercats.

A vegades he vist -no aquí a Roma sinó en una altra part- he vist una llista de preus. Però, com, els sagraments es paguen? No, és una ofrena. Però si volen donar una ofrena -que l'han de donar-que la posin a la cistella de les ofrenes, d’amagat, que ningú vegi quant donen. També avui hi ha aquest perill. Però hem de mantenir l'Església. Sí, sí, és cert; que la mantinguin els fidels, però en la cistella de les ofrenes, no amb una llista de preus. 

També una advertència sobre el perill de la mundanitat en les celebracions dels sagraments o en les esglésies. Pensem en algunes celebracions de qualsevol sagrament potser, o commemoracions on tu vas i veus: no saps si és un lloc de culte la casa de Déu o un saló social. Algunes celebracions s'aproximen a la mundanitat».
-------
(de l’homilia del Papa Francesc en la Missa matutina  celebrada a la Capella de la Casa de Santa Marta del Vaticà, ahir divendres 9 de novembre de 2018).
-----------------------------
Santoral d’avui:

-Sant Lleó el Gran, papa (toscà, 440-461) i doctor de l’Església. 
-Sant Andreu Avel·lí (†1608), prevere teatí.
-Sant Tiberi, màrtir.
-Santa Teopista, verge.
-Sant Annià, diaca i màrtir.
-Sant Demetri, bisbe i màrtir.
-Santa Florència, màrtir.
-Santa Nimfa, verge i màrtir.
-Santa Trifena, verge.
-Sant Noè, patriarca.
---------------------------
Feliç dissabte i bon cap de setmana!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada