dimecres, 17 d’octubre de 2018

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui dijous 18 d'octubre de 2018


BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui dijous 18 d’octubre de 2018 - Dia Mundial de la Menopausa
---------------------------
(2n. resum del missatge del Papa Francesc a l’Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO), amb motiu de la Jornada Mundial de l'Alimentació 2018 celebrada el passat dimarts 16 d'octubre):

«Tenim els instruments adequats i un marc perquè les belles paraules i els bons desitjos es converteixin en un veritable programa d'acció que culmini, efectivament, amb l’eradicació de la fam en el nostre món

Falta realment voluntat política. Cal voler acabar de veritat amb la fam, la qual cosa, en definitiva i abans de res, no es realitzarà sense la convicció ètica, comú a tots els pobles i a les diferents visions religioses, que col·loca en el centre de qualsevol iniciativa el bé integral de la persona, i que consisteix a fer l'altre allò que voldríem per a nosaltres mateixos.

L'Església catòlica, en l'exercici de la missió que el seu diví Fundador li ha encomanat, batalla quotidianament en l'orbe sencer contra la fam i la malnutrició, de múltiples formes i través de les seves variades estructures i associacions, recordant que els que pateixen la misèria no són diferents de nosaltres. Tenen la nostra mateixa carn i sang. Mereixen, doncs, que una mà amiga els socorri i afavoreixi, de manera que ningú quedi endarrerit i en el nostre món la fraternitat prengui carta de ciutadania i sigui alguna cosa més que un eslògan cridaner i sense consistència real».
------------------------
Santoral d’avui:

-Sant Lluc, evangelista, deixeble i company de Pau, cronista dels Fets dels Apòstols, patró dels artistes plàstics.
-Sant Just, nen màrtir.
-Santa Trifònia, emperadriu.
-Sant Asclepíades, bisbe i màrtir.
-Sant Atenodor, bisbe i màrtir.
-Sant Teobald, monjo.
-Sant Julià, ermità.
-Sant Cagnoald, bisbe.
-Sant Berm, bisbe.
---------------------------
Tingueu un bon dijous!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada