dilluns, 28 de maig del 2018

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui dimarts 29 de maig de 2018


BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui dimarts 29 de maig de 2018 - Dia Internacional del Personal de Pau de les Nacions Unides
---------------------------
«L'alegria cristiana és la transcendència del cristià, un cristià que no és alegre en el seu cor no és un bon cristià. És la transcendència, la manera d'expressar-se del cristià, l'alegria. No és una cosa que es compra o que jo faig amb el meu esforç, no. És un fruit de l'Esperit Sant. I el que provoca l'alegria al cor és l'Esperit Sant.

L'alegria no és viure de riallada a riallada. No, no és això. L'alegria no és ser divertit. No, no és això. És una altra cosa. L'alegria cristiana és la pau. La pau que està en les arrels, la pau del cor, la pau que només Déu ens pot donar. Aquesta és l'alegria cristiana. No és fàcil custodiar aquesta alegria.

Lamentablement, el món contemporani s'acontenta amb una cultura no joiosa, una cultura on s'inventen tantes coses per divertir-nos, tants "trossets de vida dolça", però que no satisfan plenament. En efecte, l'alegria no és una cosa que es compra al mercat, és un do de l'Esperit i vibra també en el moment de la torbació, en el moment de la prova».
---
(del Papa Francesc en la seva homilia a la Missa matutina celebrada ahir dilluns 28 de maig, a la Casa de Santa Marta del Vaticà).
---------------------------
Santoral d’avui:

-Sant Just (segle VI), bisbe d’Urgell.
-Sant Pere Martí  Sans i Jordà, bisbe de Foquien i màrtir a la Xina (1747), nat a Ascó (Ribera   d’Ebre), dominic.
-Beat Feliu de Nicòsia, religiós caputxí.
-Beat Ramon Escrivà i companys màrtirs.
-Sant Maximí, bisbe.
-Santa Teodòsia, martir.
-Santa Ürsula Ledóchowska, religiosa austríaca.
---------------------------
Tingueu un bon dimarts!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada