dijous, 3 de maig del 2018

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui divendres 4 de maig de 2018


BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui divendres 4 de maig de 2018
---------------------------
«Transmetre la fe no és donar informació, sinó fundar un cor, fundar un cor a la fe en Jesucrist. No es pot transmetre la fe mecànicament: 'Agafa aquest llibre, estudia'l i després et batejo'. No. El camí per transmetre la fe és un altre: transmetre allò que hem rebut. Aquest és el desafiament d'un cristià: ser fecund en la transmissió de la fe.

Un primer requisit per a la transmissió de la fe és l'amor, i el segon el testimoni. Transmetre la fe no és com buscar gent que doni suport a un equip de futbol, a un club, a un centre cultural. Això està bé, però per la fe no serveix el proselitisme. Benet XVI ho va explicar bé: L'Església no creix per mitjà del proselitisme, sinó per l'atracció. La fe es transmet per atracció, és a dir, per mitjà del testimoni.

Aquest testimoni de fe, consisteix a donar testimoni cada dia d'allò en el que es creu que és just als ulls de Déu, suscitant la curiositat dels que estan al voltant. Quan es veu aquesta coherència de vida amb allò que diem, sempre sorgeix la curiositat: però, ¿per què aquest viu així? Per què porta una vida de servei als altres? I aquesta curiositat és la llavor que recull l'Esperit Sant i la porta endavant. I la transmissió de la fe ens fa justos, ens justifica. La fe ens justifica i en la seva transmissió donem justícia veritable als altres».
-------
(del Papa Francesc en l'homilia de la Missa celebrada a la Casa Santa Marta del Vaticà, explicant com transmetre la fe, com evangelitzar sense caure en el proselitisme).
---------------------------
Santoral d'avui:

-Beat Ceferí Jiménez Malla "el Pelé", gitano i màrtir.
-Sant Gotard, Abat i bisbe.
-Sant Silvà, bisbe i màrtir.
-Sant Florià, màrtir.
-Sant Pelegrí Laziosi, religiós servita.
-Sant Josep Maria Rúbio, prevere jesuïta.
-Santa Caterina, verge.
---------------------------
Tingueu un bon divendres!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada