dimarts, 29 de maig del 2018

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui dimecres 30 de maig de 2018


BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui dimecres 30 de maig de 2018
---------------------------
«És veritat que hi ha dificultats en la vida de parella i en la família, però hem de veure la bellesa del matrimoni. Hi ha problemes amb els fills o a la mateixa parella, discussions, baralles ... Però les dificultats se superen, se superen, se superen.

I l'amor és capaç de fer viure enamorats durant tota una vida: en l'alegria i en el dolor, amb el problema dels fills i en el problema propi ... Però cal anar sempre endavant. En la salut i en la malaltia, anar sempre endavant. Aquesta és la bellesa.

Em vaig trobar una vegada amb una parella que festejava seixanta anys de matrimoni, davant la meva pregunta de: Són feliços? Els dos es van mirar i els seus ulls es van omplir de llàgrimes per la commoció i em van respondre: Estem enamorats!

És dolorós quan això no és notícia: els diaris, els telenotícies, no prenen això com a notícia. Aquesta parella, tants anys junts, no és notícia. Sí que és notícia l'escàndol, el divorci, o aquests que se separen. A vegades s'han de separar, com he dit, per evitar un mal major. Però la imatge de Déu no és notícia. I aquesta és la bellesa del matrimoni. Estan fets a imatge i semblança de Déu. I aquesta és la nostra notícia, la notícia cristiana.

La vida matrimonial i la família no són fàcils, però cal tenir paciència, potser és la virtut més important en la parella, tant de l'home com de la dona: la paciència».
----------
(de l’homilia del Papa Francesc a la Missa matutina celebrada el divendres 25 de maig, a la Casa de Santa Marta del Vaticà).
---------------------------
Santoral d’avui:

-Beat Pere Tarrés i Claret (Manresa, 1905-Barcelona, 1950), metge i prevere de la diòcesi de Barcelona.
-Sant Ferran (1198-1252), rei castellano-lleonès, patró d’institucions diverses.
-Santa Joana d’Arc, verge, de la Bretanya, patrona de França.
-Sants Basili i Emília, pares del Sants Basili el Gran, Gregori de Nissa i Pere de Sebaste, bisbes, i Macrina la Menor.
-Beata Baptista de Varano, verge.
-Santa Jacinta de Mariscottis, religiosa.
---------------------------
Tingueu un bon dimecres!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada