dilluns, 9 d’abril del 2018

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui dimarts 10 d'abril de 2018


BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui dimarts 10 d’abril de 2018 - Dia Internacional de la Homeopatia
---------------------------
(de l'Exhortació Apostòlica 'Gaudete et exsultate' “Alegreu-vos i celebreu-ho” -Sobre la crida a la santedat en el món actual- del Papa Francesc, presentada ahir dilluns 9 d'abril, i donada a Roma, al costat de Sant Pere, el 19 de març de l'any 2018, Solemnitat de Sant Josep, sisè del seu pontificat):

«'Alegreu-vos i celebreu' (Mt 5,12), diu Jesús als que són perseguits o humiliats per la seva causa. El Senyor ho demana tot, i el que ofereix és la veritable vida, la felicitat per a la qual vam ser creats. Ell ens vol sants i no espera que ens conformem amb una existència mediocre, aiguada, liquada. En realitat, des de les primeres pàgines de la Bíblia és present, de diverses maneres, la crida a la santedat. Així ho proposava el Senyor a Abraham: «Camina davant meu i sigues perfecte» (Gn 17,1).

Per ser sants no cal ser bisbes, sacerdots, religioses o religiosos. Moltes vegades tenim la temptació de pensar que la santedat està reservada només als qui tenen la possibilitat de prendre distància de les ocupacions ordinàries, per dedicar molt de temps a l'oració. No és així. Tots estem cridats a ser sants vivint amb amor i oferint el propi testimoni en les ocupacions de cada dia, allà on cada un es troba. 

Ets consagrada o consagrat? Sigues sant vivint amb alegria el teu lliurament. Estàs casat? Sigues sant estimant i ocupant-te del teu marit o de la teva dona, com Crist ho va fer amb l'Església. Ets un treballador? Sigues sant complint amb honradesa i competència teu treball al servei dels germans. Ets pare, àvia o avi? Sigues sant ensenyant amb paciència als nens a seguir Jesús. Tens autoritat? Sigues sant lluitant pel bé comú i renunciant als teus interessos personals».
---------------------------
Santoral d'avui:

-Sant Terenci i companys màrtirs.
-Beat Antoni Neyrot, dominic, prevere i màrtir.
-Santa Magdalena de Canosa, verge i
fundadora.
-Sant Ezequiel, profeta (s. VI aC).
-Sant Dimes, el bon lladre.
-Sant Apol•loni, prevere i màrtir.
-Santa Matilde, verge.
-Sant Miquel dels Sants, prevere.
---------------------------
Tingueu un bon dimarts!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada