dimecres, 11 d’abril del 2018

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui dijous 12 d'abril de 2018


BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui dijous 12 d’abril de 2018 - Dia Internacional dels Vols Espacials Tripulats
---------------------------
«Estimats germans en l'episcopat:

La recepció durant la setmana passada dels últims documents que completen l'informe que em van lliurar els meus dos enviats especials a Xile el 20 de març de 2018, amb un total de més de 2.300 folis, em mou a escriure-us aquesta carta. 

Ara, després d'una lectura pausada de les actes d'aquesta "missió especial", crec poder afirmar que tots els testimonis recollits en elles parlen en manera descarnada, sense additius ni edulcorants, de moltes vides crucificades i els confesso que això em causa dolor i vergonya.

Pel que em toca, reconec i així vull que ho transmetin fidelment, que he incorregut en greus equivocacions de valoració i percepció de la situació, especialment per falta d'informació veraç i equilibrada. Ja des d'ara demano perdó a tots aquells als quals vaig ofendre i espero poder fer-ho personalment, en les setmanes vinents, en les reunions que tindré amb representants de les persones entrevistades».
--------
(d’uns fragments de la Carta que el Papa Francesc va enviar el passat dia 8 d'abril als Bisbes de Xile després de l'informe de Mons. Charles J. Scicluna, Arquebisbe de Malta, i "Promotor de Justícia" de la Congregació per a la Doctrina de la Fe, sobre el cas del sacerdot Karadima i la possible implicació del bisbe d'Osorno Juan Barros).
---------------------------
Santoral d'avui:

-Sant Josep Moscati, metge napolità, patró de l’Anatomia i Patologies.
-Santa Vísia, verge i màrtir.
-Santa Teresa dels Andes, religiosa.
-Sant Juli I, papa (romà, 337-352).
-Sant Damià, bisbe.
-Santa Agatònica, màrtir a Cartago.  
-Sant Sabas, màrtir.
-Sant Víctor, màrtir.
-Sant Zenó, bisbe i màrtir.
---------------------------
Tingueu un bon dijous!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada