dilluns, 30 d’abril del 2018

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui dimarts 1 de maig de 2018


BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui dimarts 1 de maig de 2018 - Dia Internacional dels Treballadors - Dia Mundial de l’Asma
---------------------------
«Penso en les dificultats que, en diversos països, troba el món del treball i de l'empresa; penso en quants, i no només els joves, estan desocupats, moltes vegades per causa d'una concepció economicista de la societat, que cerca el benefici egoista, al marge dels paràmetres de la justícia social.

Desitjo dirigir a tots la invitació a la solidaritat, i als responsables de la qüestió pública l'alè a esforçar-se per donar nova empenta a l'ocupació; això significa preocupar-se per la dignitat de la persona; però sobretot vull dir que no es perdi l'esperança.

Afegeixo una paraula sobre una altra particular situació de treball que em preocupa: em refereixo al que podríem definir com el "treball esclau", el treball que esclavitza. Quantes persones, a tot el món, són víctimes d'aquest tipus d'esclavitud, en la qual és la persona qui serveix a la feina, mentre que ha de ser el treball qui ofereixi un servei a les persones perquè tinguin dignitat. Demano als germans i germanes en la fe i tots els homes i dones de bona voluntat una decidida opció contra el tràfic de persones, en el si de la qual s'explica el "treball esclau"».
-------
(del Papa Francesc en l’Audiència General celebrada l’1 de maig de 2013 a la plaça de Sant Pere del Vaticà).
---------------------------
Santoral d'avui:

-Sant Josep, obrer.

-Sant Jeremies, profeta (s.VII-VI aC).
-Sant Orenci, bisbe.
-Sant Orenci, màrtir.
-Sant Segimon, màrtir.
-Santa Grata, viuda.
-Sant Aniol, sotsdiaca i màrtir.
-Sant Ricard Pampuri, religiós hospitalari.
-Santa Florinda, verge i màrtir.
-Santa Paciència, màrtir.
-Sant Teodard, bisbe.
---------------------------
Tingueu un bon dimarts en la festa del Primer de Maig!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada