dijous, 1 de novembre del 2018

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui divendres 2 de novembre de 2018


BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui divendres 2 de Novembre de 2018 – Commemoració de TOTS els FIDELS DIFUNTS - Dia Internacional per Posar Fi a la Impunitat dels Crims contra Periodistes
---------------------------
«Avui ens unim a tots els sants: no només als més coneguts, del calendari, sinó també als "del costat", als nostres familiars i coneguts que ara formen part d'aquesta immensa multitud. 

Avui, doncs, és una festa familiar. Els sants són a prop nostre, de fet són els nostres veritables germans i germanes. Ens entenen, ens estimen, saben què és el nostre bé real, ens ajuden i ens esperen. Són feliços i ens volen feliços amb ells al paradís».
-------
(del Papa Francesc abans del rés de l'Àngelus, ahir dijous 1 de novembre de 2018, Solemnitat de Tots els Sants, a la plaça de Sant Pere del Vaticà). 
-----------------------------
Santoral d’avui:

-Commemoració de Tots els Fidels Difunts. 
(per obra de sant Odiló, abat de Cluny, a finals del primer mil·lenni es va escampar arreu una commemoració pels Difunts l’endemà de Tots Sants. La pregària pels morts comporta la fe en la comunió dels sants i expressa el caràcter pasqual de la mort cristiana).
-Santa Fina, verge.
-Sant Ambròs, abat.
-Sant Just, màrtir.
-Sant Marcià, màrtir.
-Sant Tobies, màrtir.
-Sant Victorí, bisbe i màrtir.
-Sant Acindí, màrtir.
-Sant Pegasi, màrtir.
---------------------------
Tingueu un bon divendres!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada