dimecres, 7 de febrer del 2018

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui dijous 8 de febrer de 2018

BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui dijous 8 de febrer de 2018
---------------------------
(de la octava catequesi del Papa Francesc sobre l'Eucaristia a l'Audiència General celebrada ahir dimecres a l’Aula Pau VI del Vaticà, en la que s’ha centrat  sobre l'Evangeli i l'homilia en la Missa):

«El diàleg entre Déu i el seu poble, desenvolupat en la Litúrgia de la Paraula en la Missa, aconsegueix el seu cimal en la proclamació de l'Evangeli. La seva lectura està reservada al ministre ordenat, que acaba besant el llibre.

A la Missa no llegim l'Evangeli per saber com han estat les coses, sinó per prendre consciència d'allò que Jesús ha fet i ha dit una vegada, i Ell continua complint-ho i dient-ho ara també per a nosaltres. Si ens posem en l'escolta de la 'bona notícia' serem convertits i transformats, capaços llavors de canviar-nos a nosaltres mateixos i al món.

L'homilia no és un discurs de circumstància, ni una conferència o una lliçó, sinó un reprendre el diàleg que ja era obert entre el Senyor i el seu poble perquè trobi compliment a la vida. Cal que sigui breu, però ben preparada; i es prepara amb la pregària, amb l'estudi de la Paraula de Déu, i fent una síntesi clara i breu; no ha de durar més de deu minuts, si us plau»
---------------------------
Santoral d'avui:

-Sant Jeroni Emiliani (Venècia 1486 – Somasca 1537), prevere fundador somascos.
-Santa Josefina Bakhita, verge.
-Santa Elisenda, verge.
-Sant Ciríac, màrtir.
-Sant Dionís, màrtir.
-Sant Juvenci, bisbe.
-Sant Lluci, màrtir.
-Sant Joan de Mata, prevere.
-Santa Cointa, màrtir.
---------------------------
Tingueu un bon dijous!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada