dimecres, 28 de febrer del 2018

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui dijous 1 de març de 2018


BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui dijous 1 de març de 2018
---------------------------
(de la 10a catequesi del Papa Francesc sobre l'Eucaristia a l'Audiència General celebrada ahir dimecres a l'Aula Pau VI del Vaticà, en la que s'ha centrat en la litúrgia eucarística de la preparació dels dons i la pregària de l'ofrena):
----------

«Continuem amb la catequesi sobre la missa...

Obedient al manament de Jesús, l'Església ha disposat en la litúrgia eucarística el moment que correspon a les paraules i als gestos complerts per Ell a la vigília de la seva Passió. Així, en la preparació dels dons. Són portats a l'altar el pa i el vi, és a dir els elements que Crist va prendre a les mans.

És a dir, el centre de la missa és l'altar, i l'altar és Crist; sempre cal mirar l'altar que és el centre de la missa. Al 'fruit de la terra i del treball de l'home', s'ofereix per tant el compromís dels fidels a fer de si mateixos, obedients a la divina Paraula, 'sacrifici agradable a Déu, Pare totpoderós', 'pel bé de tota la seva santa Església'.

El sacerdot, que en la missa representa a Crist, compleix el que el Senyor mateix va fer i va confiar als deixebles en l'Últim Sopar: prendre el pa i el calze, va donar gràcies, els va passar als seus deixebles dient: 'Preneu, mengeu ... beveu: això és el meu cos ... aquest és el calze de la meva sang. Feu això en memòria meva'».
---------------------------
Santoral d'avui:

-Sant Rossend (Salas 907-Celanova 977), bisbe (benedictí).
-Sant Albí (s. VI), bisbe (benedictí).
-Sant Lleó, màrtir.
-Santes Eudòcia i Antonina, màrtirs.
-Sant Abundanci, màrtir.
-Sant Siviard, abat.
-Sant Rudesind, bisbe i confessor.
---------------------------
Tingueu un bon dijous!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada