dimecres, 20 de desembre del 2017

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui dijous 21 de desembre de 2017

BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui dijous 21 de desembre de 2017 - Dia Nacional Del Nen amb Càncer
---------------------------
(de la quinta catequesi del Papa Francesc sobre l'Eucaristia,  a l'Audiència General celebrada ahir dimecres a l’Aula Pau VI de Sant Pere del Vaticà, en la que s’ha centrat en explicar els ritus d’inici de la mateixa, i ha recordat que l’Eucaristia fa present el misteri pasqual):

«Si us plau, mare, pare, avis, ensenyeu als nens des del principi, des de quan són petits, a fer-se bé el senyal de la creu. I expliqueu-los que és tenir com protecció la creu de Jesús. 

La Missa comença amb el senyal de la Creu. Quan el poble està reunit, la celebració s'obre amb els ritus introductoris, inclosos l'entrada, la salutació, l'acte penitencial, el “Kyrie eleison”, l'himne del Glòria i l'oració col·lecta. 

La seva tasca és la que els fidels, reunits junts, formin una comunitat, i es disposin a escoltar amb fe la paraula i a celebrar dignament l'Eucaristia.

Qui presideix convida a tots a reconèixer els seus propis pecats. És l'acte penitencial. No es tracta només de pensar en els pecats comesos, sinó molt més: és la invitació a confessar-se pecadors davant Déu i els germans, amb humilitat i sinceritat, com el publicà al temple.

Si veritablement l'Eucaristia fa present el misteri pasqual, el pas de Crist de la mort a la vida, llavors el primer que hem de fer és reconèixer quines són les nostres situacions de mort per poder ressorgir amb Ell a una vida nova.
---------------------------
Santoral d’avui:

-Sant Pere Canisi (1521-1597), prevere jesuïta i doctor de l’Església, nat a Nimega.
-Sant Severí, bisbe i màrtir. 
-Sant Gliceri, prevere i màrtir.
-Sant Temístocles, màrtir.
-Sant Honorat, bisbe.
-Sant Pau de Latre, anacoreta.
-Sant Severí, bisbe.
---------------------------
Tingueu un feliç dijous!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada