diumenge, 18 de març del 2018

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui dilluns 19 de març de 2018


BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui dilluns 19 de març de 2018 – Solemnitat de Sant Josep, espòs de la Verge Maria
---------------------------
«En els Evangelis, sant Josep apareix com un home fort i valent, treballador, però en la seva ànima es percep una gran tendresa, que no és la virtut dels febles, sinó més aviat tot el contrari: denota fortalesa d'ànim i capacitat d'atenció, de compassió, de veritable obertura a l'altre, d'amor. No hem de tenir por de la bondat, de la tendresa.

Com viu Josep la seva vocació com a custodi de Maria, de Jesús, de l'Església?
Josep és custodi perquè sap escoltar Déu, es deixa guiar per la seva voluntat, i precisament per això és més sensible encara a les persones que se li han confiat.

Però la vocació de custodiar, com Josep, ens afecta a nosaltres, els cristians, i també, com dimensió simplement humana, correspon a tot-hom. Custodiar a la gent, és preocupar-se per tots, per cada un, amb amor, especialment pels nens, els ancians, els qui són més fràgils i que sovint es queden a la perifèria del nostre cor. És preocupar-se un de l'altre en la família: els cònjuges es guarden recíprocament i després, com a pares, tenen cura dels fills, i amb el temps, també els fills es convertiran en cuidadors dels seus pares. És viure amb sinceritat les amistats, que són un recíproc protegir-se en la confiança, en el respecte i en el bé».
-------
(de l'homilia del Papa Francesc el 19 de març de 2013 –Solemnitat de Sant Josep- a la plaça de Sant Pere del Vaticà).
---------------------------
Santoral d'avui:

-Sant Josep, espòs de la Verge Maria, natzarè, patró de l’Església Universal i dels agonitzants, i també dels fusters.

-Sant Amanç o Amanci (s. VII), diaca romà i màrtir a Flandes.
-Santa Ida, verge.
-Santa Quintil•la, màrtir.
-Sant Leonci, bisbe.
-Sant Apol•loni, bisbe.
-Sant Pancari, màrtir.
---------------------------
Tingueu un bon dilluns!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada