dijous, 28 de setembre del 2017

Bon dia amb el Papa Francesc i Santoral d'avui divendres 29 de setembre de 2017

BON DIA amb el Papa FRANCESC i Santoral d’avui divendres 29 de setembre de 2017 – Dia Mundial del Cor – Dia Internacional de les Persones Sordes
---------------------------
(a la Missa d'ahir dijous a la Casa de Santa Marta del Vaticà, el Papa Francesc va parlar del remordiment de consciència i de la importància per a tot cristià del Sagrament de la Reconciliació, i va convidar els fidels a dir la veritat sobre la nostra vida i confessar al Senyor els pecats perquè perdoni):
----------
«El remordiment de la consciència no és "simplement recordar alguna cosa", sinó "un turment". El remordiment en l'ànima, al cor, és una nafra que quan en la vida hem fet algun mal, fa mal. Però és una nafra oculta, no es veu; ni tan sols la veig jo, perquè m'acostumo a portar-la i després és anestèsia. I quan aquesta nafra fa mal, sentim remordiment.

No hem de tenir por dels remordiments de consciència: són un símptoma de salvació. Tinguem por de cobrir-los, de maquillar, de dissimular, d'amagar ... Però això sí, ser clars. I d'aquesta manera el Senyor ens cura».
---------------------------
Santoral d’avui:

-Sants arcàngels Miquel (patró dels radiòlegs i els radioterapeutes), Gabriel (patró de la radiodifusió i les telecomunicacions) i Rafael (o Rafel, patró dels emigrants).

-Sant Fratern, bisbe.
-Santa Gudèlia, màrtir.
-Beat Francesc de Paula Castelló Aleu , laic màrtir (1936).
-Beat Pau Bori Puig , prevere màrtir (1936).
-Sant Ansbert, abat.
-Sant Quiríac, anacoreta.
-Santa Rípsima, verge i màrtir.
-Sant Simó, monjo.
-Sant Grimoaldo, prevere.
---------------------------
Tingueu un feliç divendres!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada