dissabte, 4 de novembre del 2023

Bon dia amb el Papa Francesc - Paraula del Senyor i Santoral / Diumenge, 5 de novembre de 2023

Bon dia amb el Papa Francesc - Paraula del Senyor i Santoral / Diumenge, 5 de novembre de 2023 / Dia Mundial de Conscienciació sobre els Tsunamis - Dia Internacional del Pallasso - Dia Mundial de l'Idioma Romaní - Dia Internacional de les Persones Cuidadores

----------

«Continuem amb la catequesi sobre la santa missa. A la litúrgia de la Paraula segueix una altra part constitutiva de la missa, que és la litúrgia eucarística. En ella, a través dels sants signes, l'Església fa contínuament present el Sacrifici de la nova aliança segellada per Jesús sobre l'altar de la Creu. Va ser el primer altar cristià, el de la Creu, i quan nosaltres ens acostem a l'altar per celebrar la missa, la nostra memòria va a l'altar de la Creu, on es va fer el primer sacrifici. El sacerdot, que a la missa representa Crist, compleix el que el Senyor mateix va fer i va confiar als deixebles a l'Últim Sopar: va prendre el pa i el calze, va donar gràcies, els va passar als seus deixebles dient: "Preneu, mengeu.… beveu: això és el meu cos... aquest és el calze de la meva sang. Feu això en memòria meva"».

57.- (De les catequesis del Papa Francesc sobre l’Eucaristia: “La Missa, Cor de l’Església” – Audiència general del 28 de febrer de 2018 – Plaça de Sant Pere del Vaticà).

----------

Paraula del Senyor:

«Ni doneu a ningú el nom de "pare" aquí a la terra, perquè de pare només en teniu un, que és el del cel». (Mateu 23,9).  

-----------

Santoral:

-Sant Zacaries i Santa Elisabet (o Isabel), pares de Joan Baptista.

-Sant Magne, bisbe.

-Santa Bertil·la, abadessa.

-Santa Àngela de la Creu, verge.

-Beata Maria Ràfols i Bruna, religiosa.

-----------

Calendari litúrgic setmanal:

Setmana XXXI de durant l’any.   

---

Litúrgia de les Hores:

Setmana III del Saltiri.

------------------------------------------

Bon diumenge,

BON DIA del SENYOR!

🔔🔔🔔🔔🔔🔔🔔

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada