diumenge, 19 de novembre del 2023

Bon dia amb el Papa Francesc - Paraula del Senyor i Santoral / Diumenge, 19 de novembre de 2023

Bon dia amb el Papa Francesc - Paraula del Senyor i Santoral / Diumenge, 19 de novembre de 2023 / VII JORNADA MUNDIAL DELS POBRES / Dia Internacional de la Dona Emprenedora - Dia Internacional de l'Home - Dia Mundial en Record de les Víctimes d'Accidents de Trànsit - Dia Mundial del Sanejament

----------

«Vivim un moment històric que no afavoreix l'atenció cap als més pobres. L'anomenada al benestar puja cada vegada més de volum, mentre les veus del qual viu en la pobresa se silencien. Es tendeix a descurar tot allò que no forma part dels models de vida destinats sobretot a les generacions més joves, que són les més fràgils enfront del canvi cultural en curs. El que és desagradable i provoca sofriment es posa entre parèntesis, mentre que les qualitats físiques s'exalten, com si anessin la principal meta a aconseguir. La realitat virtual s'apodera de la vida real i els dos mons es confonen cada vegada més fàcilment. Els pobres es tornen imatges que poden commoure per alguns instants, però quan es troben en carn i os pel carrer, llavors intervenen el fastigueig i la marginació».

(Del missatge del Papa Francesc per la VII Jornada Mundial dels Pobres - Roma, Sant Joan del Laterà,  13 de juny de 2023, Memòria de sant Antoni de Pàdua, patró dels pobres).

---------

Paraula del Senyor:

«Vaig tenir por i vaig amagar a terra el teu talent. Aquí tens el que és teu». (Mateu 25,25).    

-----------

Santoral:

-Santa Matilde de Hackeborn, religiosa.

-Sant Rafael Kalinovski, prevere carmelita.

-Beats Eliseu Garcia, religiós, i Alexandre Planas, laic; màrtirs (1936).

-Sant Faust o Fost, diaca i màrtir.

-Sant Crispí, bisbe. 

-Sant Abdies, profeta.

-----------

Calendari litúrgic setmanal:

Setmana XXXIII de durant l’any.   

---

Litúrgia de les Hores:

Setmana I del Saltiri.

------------------------------------------

Bon diumenge,

BON DIA del SENYOR!

🔔🔔🔔🔔🔔🔔🔔

 

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada