dilluns, 8 de novembre del 2021

Bon dia amb el Papa Francesc - Paraula del Senyor i Santoral / Dimarts, 9 de novembre de 2021

Bon dia amb el Papa Francesc - Paraula del Senyor i Santoral / Dimarts, 9 de novembre de 2021 / Dia Internacional de l'Inventor - Dia Mundial de l'Adopció

----------

«L'escena descrita per l'Evangeli de la Litúrgia d'avui té lloc dins del Temple de Jerusalem. Jesús mira, mira el que succeeix en aquest lloc, el més sagrat de tots, i veu com als escribes els agrada caminar per a fer-se notar, ser saludats i reverenciats, i per a tenir llocs d'honor. Al mateix temps, els seus ulls albiren una altra escena: una pobra vídua, precisament una de les explotades pels poderosos, tira en l'arca del Tresor del Temple "tot el que posseïa". L'Evangeli ens posa davant d'aquest sorprenent contrast: els rics, que donen el superflu per a fer-se veure, i una pobra dona que, sense aparentar, ofereix tot el poc que té. Dos símbols d'actituds humanes».

 

(Del Papa Francesc, abans de la pregària de l’Àngelus - Diumenge 7 de novembre - Plaça de Sant Pere del Vaticà).

----------

Paraula del Senyor:

«En el recinte del temple va trobar els venedors de vedells, de moltons i de coloms, i els canvistes asseguts als seus llocs. Llavors es va fer un fuet de cordes i els tragué tots fora del temple, tant els moltons com els vedells. Va tirar per terra les monedes dels canvistes i els va abocar les taules; i digué als venedors de coloms: Traieu això d'aquí! No convertiu en mercat la casa del meu Pare!». (Joan 2,14-16).  

----------

Santoral:

-Dedicació de la basílica del Laterà.

-Festa del Sant Crist de Balaguer.

-Mare de Déu de l’Almudena. 

-Sant Teodor, soldat màrtir.

----------

Tingueu un bon dimarts!

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada