dimarts, 14 de setembre del 2021

Bon dia amb el Papa Francesc - Paraula del Senyor i Santoral / Dimecres, 15 de setembre de 2021

Bon dia amb el Papa Francesc - Paraula del Senyor i Santoral / Dimecres, 15 de setembre de 2021 / Dia Internacional de la Democràcia - Dia Europeu de la Salut Prostàtica - Dia Mundial del Limfoma

----------

«Com podem aprendre a veure la glòria en la creu? Alguns sants han ensenyat que la creu és com un llibre que, per a conèixer-lo, és necessari obrir i llegir. No n’hi ha prou amb adquirir un llibre, donar-li un cop d'ull i col·locar-lo en un lloc visible de la casa. El mateix val per a la creu: està pintada o esculpida en cada racó de les nostres esglésies. Són incomptables els crucifixos: en el coll, a casa, en l’automòbil, en la butxaca. Però no serveix de res si no ens detenim a mirar al Crucificat i no li obrim el cor, si no ens deixem sorprendre per les seves nafres obertes per nosaltres, si el cor no s'omple de commoció i no plorem davant del Déu ferit d'amor per nosaltres. Si no fem això, la creu es queda com un llibre no llegit, del qual es coneix bé el títol i l'autor, però que no repercuteix en la vida. No reduïm la creu a un objecte de devoció, molt menys a un símbol polític, a un signe d'importància religiosa i social».

 

(De la homilia del Papa Francesc en la Divina Litúrgia Bizantina de Sant Joan Crisòstom - Plaça de l'Mestská Sportova apa de Prešov, Eslovàquia – Dimarts 14 de setembre de 2021).

----------

Paraula del Senyor:

«Quan Jesús veié la seva mare i, al costat d'ella, el deixeble que ell estimava, digué a la mare: Dona, aquí tens el teu fill. Després digué al deixeble: Aquí tens la teva mare». (Joan 19,26-27). 

----------

Santoral:

-Mare de Déu dels Dolors.

-Sant Nicomedes, prevere i màrtir.

-Santa Caterina de Gènova, viuda.

----------

Tingueu un bon dimecres!

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada